Jazzhands

Sommarsöndag

sommar
Loppis ute på Täby galopp. Bakluckor på bilar och alla de obligatoriska “fynden” som gamla lavalampor, spisplatteskydd och barnskridskor.
Jag var såklart inte ute efter någonting alls, det är man väl sällan på en loppis? Jag är ju också världens sämsta prutare. Såg en oljemålning med en liten gosse med fluga och väst. Signaturen vittnar om att gossen förevigades i olja 1961. Den självutnämnde antikexperten skulle ha 300 för den. Han sa “Men det finns såklart prutmån”.
“Okej”, sa jag.
“Alltså du skulle kunna fråga om ett annat pris”.
“Ja, okej, ja det kanske jag gör”.
“Ja, vi är inte omöjliga. Du får fråga vad den kostar igen”.
“Okej, jag kanske går ett varv och så kommer jag tillbaka och gör det”.
“Men säg ett pris som du är nöjd med”.
“Antar att en hundring är för lågt?”.
“150!”
“Okej”.

Och sen blev det en utflykt till gräs, lukt av nytänd brasa och varma får.

gosse

Etiketter None

  • Hans, 3:59 pm July 4, 2016:

    1. Låt inte visumtrasslet drabba dig för hårt. Mina mest hopplösa stunder har varit relaterade till migrationsmyndigheter men eftersom du liksom jag är en vinnare i livslotteriet (arbetsför yrkesverksam med kontaktnät och född i västligt land) så kommer det nog att ordna sig.
    2. Hur kan du underlåta att kommentera bilen du lutar dig mot? Är den din?

  • Jazzhands, 7:29 pm July 4, 2016:

    1981 års Jaguar! Inte i min ägo, men i en kamrats. Den har små läslampor man kan fälla ut på sidorna i baksätet och originalgrejer på däcket (kan inte terminologin) med jaguarhuvuden på. Den är stor och bred som en gillestuga på hjul. Och framsätet går att göra om till primitiv säng.

    Och i morgon hoppas jag att alla tummar hålls, att gudarna och lyckan är med mig när jag har en träff med ambassaden för andra gången denna sommar.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen