Jazzhands

“Men ändå”-perspektivet.

Pismo+Beach+-+artist+Steve+Thomas
Men ändå-perspektivet är det jag känner när jag tänker, på mindfulnessvis, på var jag befinner mig just nu. Inte bara sitter jag på ett underbart café på Kaliforniens kust. Inte bara det.
Men att jag får vara lugn, glad, frisk. Att se att tillstånd ändrar sig, känslor ändrar sig och man är inte alltid lika låst som man tror. Fånga av känslor och omständigheter. Inte alltid.
Och tacksamheten är en fin känsla, en som föder positivitet.

Vi har vårt första gräl. Eller, mer som en diskussion fast med knutna nävar ungefär. Det är jobbigt. Han sluter sig och blir kall. Jag blir grinig och pratar som om jag talar till ett barn.
I stort sett går det ut på att jag tycker han kan tagga ned på skämten om att han hellre vill se fotboll och dricka öl om kvällarna. Han tycker att jag ska sluta tjata om vad han tycker och känner för mig.
Jag var inte medveten om att jag tjatade.
Han var inte medveten om att jag inte fattar att det är skämt.
Jo, det är klart jag gör. Men måste man dra ett skämt svinlångt? Kan man inte känna av?
Men måste du ta allt bokstavligen, kontrar han, kan du inte känna av stunden? Måste jag säga att jag gillar dig varje dag, känner du inte sånt?

Ja, det är en inte helt unik diskussion, ett inte helt unikt gräl. Men det slutar unikt i att två vuxna människor sover utan kroppskontakt. Han med kläder på som han aldrig brukar sova i. Shorts till exempel.

Han drar tidigt på morgonen, jag ställer mig upp och kramar honom. Tänker att sånt här måste man väl ändå kunna klara? Vill inte två vuxna människor som har kul tillsammans fortsätta att ha kul?

Vad som än händer är jag tacksam ändå, tänker jag. Vi har känt varandra ett tag. Det här är den hittills enda riktiga konflikt vi haft.

Etiketter None

  • Ylva, 8:42 pm August 8, 2016:

    Har haft alldeles för många gräl som på något sätt handlar om att jag tjatar om vad den andre personen tycker och känner för mig. “Måste du vara så meta?” frågar en nära vän till mig ofta. Ja, det måste jag! Jag känner inte av sånt alls eller känner av fel. Men som du säger så förändrar sig känslor och inställningar så jag hoppas jag nån gång kan ta det för givet.

  • En tant, 3:14 pm August 10, 2016:

    Efter nära trettio år med nuvarande make (en bra sort), en tidigare make och ett otal affärer med karlar i alla åldrar känner jag mig viss om att mycket starka grejor utspelar sig under ytan på män i allmänhet. Somt är viktigt, en del genialt men det mesta är detsamma som för kvinnor: de vill bli älskade och icke övergivna. Men inte prata om saken. Det går att respektera fint om man utgår från principen att problemet ligger hos dem och inte hos en själv. Du verkar ha nått den punkten nu: ni skall lära er bråka också. Inga kärleksrelationer utan det. Men fotbollskillen verkar vara en bra om än otränad i relationer-sort. Alltså, värt att lära honom den fina konsten i att aldrig somna osams. Men gärna ta samma jäkla fight morgonen efter, haha. För så tänker jag att det är: det är samma konflikt som veva runt.Ingen fara med det, det är bara i filmer som kärlekspar är lyckliga hela tiden.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen