Jazzhands

Röd sol

redsun
Jag hade suttit och jobbat på favoritcaféet som heter Scout och är dyrt. Hipsterställe med “eget kaffemärke” och muggar i emalj.
Jag hade jobbat färdigt för dagen, packade ihop mina grejer och tittade ut. Ljuset var dämpat gulrött, jag trodde först att det hade regnat utan att jag märkt det.

Jag gick ut och kände att det var lika varmt som innan i luften men ljuset var märkligt, som om någon satt ett guldigt filter på solen.

 Jag tittade upp och såg den där glödande, klarröda solen. Som planeten Mars. Jag tänkte att det måste vara något naturfenomen jag inte känner till eller läst om. Någon solförmörkelse som förutspåtts inträffa just idag men som jag missat att läsa i tidningarna om.

Det är de där undantagen i tillvaron, de där tillfällena då man plötsligt stannar upp och liksom lägger tillbaka pusselbitarna på nytt.

“Varför är solen röd?”.
Jag sms:ar den filosofiska frågan till honom.
“På grund av bränderna”, svarar han.
Och trots att jag inte vet eller fattar hur skogsbränder gör solen helt röd så känns det bra med en förklaring som alla verkar godta. Ingen panik på gatorna, ingen domedagskänsla över staden.
Det finns en förklaring, den tar vi.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen