Jazzhands

Ett ljuvt marängtäcke över tv-själen

hela-england-bakar-brollopsspecial-tv4-play
Men gud vad jag älskar Hela England bakar! Jag var tvungen att kolla upp ifall domarna verkligen heter Mary Berry (!) och Paul Hollywood (!) och det gör de.
Berry har skrivit över sjuttio kokböcker, för övrigt. Fotbollskillen sa att Paul Hollywood låter som ett porrstjärnenamn. Sant.

Alla är snälla och rara, ingen brusar upp. När domarna är som hårdast säger det att kakan är torr eller att fem minuter till i ugnen hade inte skadat. När man skickar hem någon kramar alla förloraren i en stor gruppkram och inte sällan är domarna superledsna och säger att de verkligen, verkligen inte ville skicka hem Charlie/Martin/Sally eller vem det nu är.
Alla bakar med glädje, alla har olika fina tekniker. Jag gillar byggnadsarbetaren Richard som alltid har penna bakom örat och gillar att mäta upp dimensioner och proportioner. Och Iain från Belfast som bakar i Dr. Marten’s och varit i Marocko en gång och som nu är frälst på “kryddor”.

Att se genuin bakglädje, sympatiska domare som inte ska härja, gorma, snobba eller ha någon keff gimmick utan kommer med öm kritik och konkreta tips gör mig glad. Hopp om världen, hopp om tv. Speciellt idag, haha, där min artikel om Skämskudden visst lett till upprörda känslor i upphovsmannens podd.

Etiketter None

  • Ylva, 10:10 pm August 23, 2016:

    Älskar också Hela England bakar p.g.a det du beskriver! Gillar också Masterchef Australia av samma orsaker, så mysigt när deltagarna är vänner och juryn är stöttande. Önskar att fler tv-program i genren var såna.

  • Karen, 4:08 pm August 24, 2016:

    Håller med både dig och den första kommentaren, så skönt att slippa tjafs. Se gärna säsong 6 av HEla England bakar också, den är kanske ännu bättre!

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen