Jazzhands

Fukt

Det regnade igår och i morse, det är fuktigt i staden. Den typ av fukt som tränger sig in i kläderna och håret fast man står stilla. Jag promenerade till “det andra caféet”. Mitt favoritställe Scout nere i kvarteret har fått en filial. Det var ett tag sedan men vi kallar det fortfarande för “nya Scout” eller “det andra caféet”. Det tar kanske tjugo minuter att promenera dit, jag var lagom fuktig när jag kom fram.

Jag får för mig att jag jobbar bättre när jag gått dit. Att jag sitter ned och fokuserar. Det är både sant och inte sant. Jag får saker gjorda men de har inga eluttag där (de vill väl inte att collegestudenterna ska sitta där hela dagen och suga på en kopp). Så när batteriet är slut är det också slutjobbat för min del. Jag tar den långa vägen hem genom lummiga kvarter där träden sträcker ned sina armar för att hälsa och där man undrar varför ingen plockar de stora, mogna citronerna som hänger långt ut över staketen. Av artighet? Respekt?

Jag lagar trerätters. Jag gillar att laga mat i Kalifornien, mer än hemma. Dels för att det är roligare att laga till två än till en. Dels för att grönsakerna är så fantastiska. En bruschetta här är inte samma sak som en bruschetta hemma.
Jag går till gymmet oftare här och inte alls lika mycket hemma. Inte motiverad, inte lika kul. Inte lika lätt att gå till gymmet i leggings i Stockholm, här är det standard att knalla runt i sportswear. Skulle aldrig få för mig att lämna hemmet i tajts hemma. Men det är också den Kaliforniska icke-respekten. Alla avarter av yogan som YogaSulpt (med vikter) och YogaBarre (balett-yoga) och nu – skojar inte – också HipHopYoga.
Den totala icke-respekten för den ortodoxa yogan och workouten gör mig glad. Jag går på allt utom HipHopYoga. Aldrig att jag skulle göra HipHopYoga. Jag har svårt med koordinationen bara på balettyogan och då står vi mest mot en stång och sparkar.
Jag gillar det. Det är som en slags yoga-anarki. Och ändå måste alla sitta ned i lotusställning och säga namaste när passet är över.


Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen