Jazzhands

Runner’s hiiiigh

Jag förstår att det inte låter mycket men jag sprang fem kilometer på gymmet idag.

Senast jag höll på med löpning var sex år sedan. Jag var på någon slags topp 2013 då jag sprang flera mil i veckan. Sedan blev jag sjuk, jag hamnade på dårhus i två veckor och var tvungen att lägga flera månader på att ta igen mig.
De två sakerna är inte relaterade. Jag hamnade på sjukhus med diagnosen klinisk depression.

Efter det tog jag mig aldrig upp på löpbandet igen. Eller jo, jag gjorde några halvhjärtade försök men allt smakade sjukdom och varje gång kändes som att börja från noll så jag lade av. Gömde löpgrejerna på vinden och har levt på gamla meriter sedan dess. “När jag sprang flera mil i veckan…”.

Idag spelade de Born in the USA när jag kom in på gymmet. Jag knöt näven och drog den i luften helt automatiskt som en glad tönt. Sedan smittade liksom Bruce-glädjen av sig, jag fick någon förnimmelse av att jag faktiskt varit glad på gymmet, gillat att gå dit. Jo just det, det var ju när jag sprang.

Utan att tänka och utan att ens värma upp hoppade jag på löpbandet. Jag tänker “jag är ringrostig, vi kör i fem minuter och sedan kommer jag vilja hoppa av och då kommer jag pressa mig till sju”.

Men jag fick en sån kick av att springa, jag kände igen mig i stegen. Så jag körde på. Jag drog av fem kilometer som i löptermer är jättekort såklart men det är inte poängen, det är inte där den stora glädjen ligger. Den ligger i att den där jobbiga episoden i mitt liv är bakom mig, jag har liksom spräckt barriären nu. Den ligger i att jag inte bara klarade 5 kilometer utan gjorde det med lätthet och glädje. Och den ligger i att det verkligen finns någonting som heter runner’s high och som jag belönades med idag.

Etiketter None

 • H, 6:29 pm August 4, 2019:

  Du var min hudvårdsguru genom fiftyscents-bloggen, har en fråga som är malplacerad i detta sammanhang men. Just slutat med p-piller och känner att min hy är på väg att spåra ur. Har sedan tonåren haft problem med småfinnar i varierande omfattning. Med p-piller (yasmine) blev min hy mycket bättre, någon enstaka blemma någon gång (fick dock andra negativa biverkningar).
  Nu har min hy blivit fetare, jag har fått några finnar, och “myrkrypningar” i hyn skvallrar om att fler är på väg. Jag vill bli gravid så många former av medicinering fungerar ju inte. Har du något tips på hur jag kan få huden i balans?
  I dagsläget försöker jag att använda mig av “snälla” former av rengöring och återfuktning, som jag upplever inte ger mig finnar, och behandlar akne med BHA och AHA (paulas choice) varvat med basiron.
  Ifall du orkar svara, tack på förhand! Annars förstår jag ju att roligare saker än att ge råd om akne finns att göra i augusti 🙂

 • Jazzhands, 10:02 am August 5, 2019:

  Dear H! Så glad jag blir av att du vänder dig till mig för råd, vilket förtroende. Vet du, Fifty finns kvar men på egen domän: http://fifty-scents.se/
  Jag svarar på din fråga där i veckan om det är okej, men först: tar du alltså medicin nu, som kan påverka hormonerna? Du kan maila mig om du vill: caroline @ hainer.se (utan mellanrum)

 • Sophia, 10:58 am August 7, 2019:

  Caroline! Det låter visst mycket, kul! Det låter ju alltid som att man sprungit längre om man säger en halvmil i stället för fem kilometer.

  Har läst både fiftyscents och jazzhands länge och uppskattar alltid dina längre inlägg med funderingar. Du har ju skrivit mer den senaste tiden om att du inte flyger för ett samarbete och att du tappat lusten för att skriva om beauty. Det skulle vara intressant att läsa om dina tankar på en här artikeln: https://www.theguardian.com/news/2019/aug/02/athleisure-barre-kale-tyranny-ideal-woman-labourt

  Jag fick den skickad till mig av en kompis och vi känner nog båda igen oss – om än inte helt till fullo – och många av våra vänner i den. Kanske har du som också bott (bor?) i USA ytterligare någon infallsvinkel?

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen