Jazzhands

Evigt, evigt

“Blir det lugnare för dig nästa vecka då?”

Den eviga lögnen, inte bara för frilansare, är att “nästa vecka blir det lite lugnare”. Då ska jag nog få tid att stryka sommarkläderna jag tog ned från vinden, hälsa på mamma, svara på lite brev, äta lunch med en gammal kollega. Och framför allt – inte känna hur stressen står mig upp i halsen.

Nästa vecka blir lugnare.

Men den där lugna veckan kommer ju aldrig. Detta är inte ett inlägg om stress egentligen utan ett inlägg om acceptans. Jag – vi – måste acceptera att nästa vecka aldrig blir lugnare. Jag säger det till min mamma som lider av högt blodtryck och allt som oftast säger att jo, men det beror ju på att förra veckan var så stressig. Nästa vecka blir lugnare och då sjunker det nog.

Nästa vecka blir aldrig lugnare. Förrän vi accepterar att den inte blir lugnare. Paradox.

  • Postad 2023-06-13
  • av
  • Kategori Uncategorized
  • Kommentarer: None

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen