Jazzhands

Tre x brittamerikaner


Appropå fredagens trio i filmer förresten:

1. Den brokiga vävnaden. Edward Norton och Naomi Watts talar brittisk engelska filmen igenom. Låter fåningt. Och seriously, finns det inga britter som spelar in filmer nu för tiden? Jude Law måste väl inte ha alla roller? Han spelar ju dessutom sydstatare i Kungens alla män och det låter helt skevt. Någonting är fel. Kan det vara detta: filmen är producerad av Edward Norton och Naomi Watts.

2. Miss Potter. Renée Zellweger talar brittisk engelska rakt egenom. Andra gången hon spelar brittisk nationalklenod. Hon känner väl att hon har folkets förtroende. Men allvarligt, hade inte Emily Watson kunnat spela Potter istället för Potters väninna, med tanke på att Potter såg ut som på bilden ovan? Kan förklaringen vara denna: filmen är producerad av Renée Zellweger.

3. The Good Shepherd. Billy Cudrup pratar brittisk engelska. Låter smärtsamt dåligt. Liten roll. Borde funnits någon Brit available, det handlade ju bara om ett par scener. Varför krångla till det med en amerikan och dennes amatörförsök? På detta har jag ingen förklaring. Det är obegripligt.

Etiketter None

 • Kerstin, 11:38 am January 21, 2007:

  Mycket bra utlägg och jag kan inte annat än hålla med. heja 🙂

 • Kerstin, 11:38 am January 21, 2007:

  Mycket bra utlägg och jag kan inte annat än hålla med. heja 🙂

 • Daniel, 5:12 pm January 21, 2007:

  Har för mig att jag sett Cudrup som britt i någon annan film också? Är han inte från Kanada? Har fått för mig det, vet inte varför.

 • Daniel, 5:12 pm January 21, 2007:

  Har för mig att jag sett Cudrup som britt i någon annan film också? Är han inte från Kanada? Har fått för mig det, vet inte varför.

 • Caroline Hainer, 8:46 pm January 21, 2007:

  Han är amerikan. Men jag tror att han pratar brittisk engelska i Stage Beauty också? Mot partner-in-crime Claire Danes. Jag kan ha fel.
  Naomi Watts är väl australiensiska, så hon skulle kanske komma undan med en brittisk accent men for the love of God…ja, ni ser ju problemet!

 • Caroline Hainer, 8:46 pm January 21, 2007:

  Han är amerikan. Men jag tror att han pratar brittisk engelska i Stage Beauty också? Mot partner-in-crime Claire Danes. Jag kan ha fel.
  Naomi Watts är väl australiensiska, så hon skulle kanske komma undan med en brittisk accent men for the love of God…ja, ni ser ju problemet!

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen