Jazzhands

Rebellmode II


Det här med rebellerna i Children of Men. Synpunkter har kommit upp. Alla verkar enade om att rebeller i dreads och allmän hippieutstyrsel är fel väg att gå. Peter påpekar att Michael Caine i själva verket är JarJar Binks. Och att hela scenografin i Children of Men liknar spelet Half Life.
Nå.
Kan vi i alla fall konstatera att fascister har bättre klädsmak än rebeller? Imelda Marcos, Filippinernas First Lady (tillika fascistfru) ska inte bara få en musikal tillägnad sig (med musik av Fatboy Slim, nontheless) utan lanserar i dagarna också en modekollektion. Fascister does it better. Tyvärr.
Hela reclaimarstilen drar tyvärr med sig hela allvaret ner i fallet, när de insisterar på sina palestinasjalar och militärkängor. Det är ju så. Fram med nytt rebellmode! Jag tänker mig militanta undertoner, eller i alla fall futuristiska. För att sätta hårt mot hårt. Eller varför inte lite old style à la motorcykelknutte? Andra förslag emottages tacksamt.

Etiketter None

 • Elvis, 11:50 am January 29, 2007:

  Imelda Marcos… hmmm. kanske snarare tacky än snyggt, eller? Personlig rebellmodefavorit: Black Panthers.

 • Elvis, 11:50 am January 29, 2007:

  Imelda Marcos… hmmm. kanske snarare tacky än snyggt, eller? Personlig rebellmodefavorit: Black Panthers.

 • Caroline Hainer, 3:13 pm January 29, 2007:

  Sant. Men vad väljer man av fascisttacky eller lusekofta? Det är ju det.
  Håller för övrigt verkligen med om att Black Panthers hade snyggaste rebellmodet. Modelejon, if you will.

 • Caroline Hainer, 3:13 pm January 29, 2007:

  Sant. Men vad väljer man av fascisttacky eller lusekofta? Det är ju det.
  Håller för övrigt verkligen med om att Black Panthers hade snyggaste rebellmodet. Modelejon, if you will.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen