Jazzhands

Ta bladet från munnen


Jag har hållt tyst länge nog nu. Artigt har jag låtet hela grejen passera. Vill inte verka snobbig liksom. En man i rymden. Okej. Årets stockholmare är en man som varit i rymden. Okej. Folkets val och så vidare. Stående ovationer för en man vars enda bedrift (förutom att klara av en doktorstitel) är att han varit i rymden. Han hyllas som en hjälte som utfört en riktig insats för inte bara Sverige utan världen. Okej.
Men när det blir snack om att ge sig in i politiken är det dags att ta bladet ur munnen, sätta på sig de vita jazzhandskarna och säga “Tada!”.
Så går det nämligen när man hyllar en människa för mycket för en väldigt ringa insats. De ger sig in i politiken. Alla ryggdunkningar, stående ovationer och hyllningar i dags- och kvällspress. De får hybris och tror att de är bäst på allt. De ser sig själva som ledare.
De bestämmer sig för att ge sig in i politiken.

Och så blir det så här, föga förvånande:

“På frågan om vilken ministerpost han skulle välja om Fredrik Reinfeldt kom med en förfrågan svarar han.
– Först måste jag i så fall ta reda på vad en minister gör.”

(AFTONBLADET 26 JANUARI 2007)

Etiketter None

 • Erik, 12:35 pm January 28, 2007:

  Det bästa med Fuglesang som minister är ändå att det sannolikt skulle beröva bäverkvinnan titeln som “rymdminister”. Dessutom borde det roa dig att alliansregeringen med Fuglesang skulle få lite mer jazzhands.

 • Erik, 12:35 pm January 28, 2007:

  Det bästa med Fuglesang som minister är ändå att det sannolikt skulle beröva bäverkvinnan titeln som “rymdminister”. Dessutom borde det roa dig att alliansregeringen med Fuglesang skulle få lite mer jazzhands.

 • Caroline Hainer, 2:14 pm January 28, 2007:

  Hans efternamn, om inte annat, har ju faktiskt en odiskutabel klang av jazzhands. Och lite sång, dans och popularitet har ju visat sig vara ett vinnande koncept tidigare. Ny Demokrati visade ju verkligen bryggan mellan jazzhands och politik. Så ingenting är ju omöjligt i den här frågan, menar jag.

 • Caroline Hainer, 2:14 pm January 28, 2007:

  Hans efternamn, om inte annat, har ju faktiskt en odiskutabel klang av jazzhands. Och lite sång, dans och popularitet har ju visat sig vara ett vinnande koncept tidigare. Ny Demokrati visade ju verkligen bryggan mellan jazzhands och politik. Så ingenting är ju omöjligt i den här frågan, menar jag.

 • Zen, 6:11 pm January 28, 2007:

  mattias b tipsade om bloggen…

  huvudet på pricken (eller hur man säger) om den där rymdfararen. jag kan inte ens skriva hans namn utan att känna blodsmak i munnen. 2000 personer ungefär har gjort samma sak som honom tidigare och här i sverige får han löpet med “christer övar på att spy in en påse”, vilket naturligtvis går hem hos massorna.

  å andra sidan blev nanne årets artist just för att hon är/var cancer-nanne. så rymd-christer är kanske inte så långt ifrån målet när det gäller “årets-whatever”.

  nu väntar vi bara på att bionda ska få en årets-titel. hon har också fått ett helt fantastiskt löp en gång (många gånger), med “fadde tvångsmatar linda med cocosbollar”.

  zenny

 • Zen, 6:11 pm January 28, 2007:

  mattias b tipsade om bloggen…

  huvudet på pricken (eller hur man säger) om den där rymdfararen. jag kan inte ens skriva hans namn utan att känna blodsmak i munnen. 2000 personer ungefär har gjort samma sak som honom tidigare och här i sverige får han löpet med “christer övar på att spy in en påse”, vilket naturligtvis går hem hos massorna.

  å andra sidan blev nanne årets artist just för att hon är/var cancer-nanne. så rymd-christer är kanske inte så långt ifrån målet när det gäller “årets-whatever”.

  nu väntar vi bara på att bionda ska få en årets-titel. hon har också fått ett helt fantastiskt löp en gång (många gånger), med “fadde tvångsmatar linda med cocosbollar”.

  zenny

 • Joakim Larsson, 6:27 pm January 29, 2007:

  Överlag så är det där ganska konstigt, hur kommer det sig att han inte vet vad en minister gör? Så mycket har det inte ändrats sen regeringsformen antogs 1974 och då tror jag Fugelsang fanns i Sverige?

 • Joakim Larsson, 6:27 pm January 29, 2007:

  Överlag så är det där ganska konstigt, hur kommer det sig att han inte vet vad en minister gör? Så mycket har det inte ändrats sen regeringsformen antogs 1974 och då tror jag Fugelsang fanns i Sverige?

 • Caroline Hainer, 7:42 pm January 29, 2007:

  Joakim, fattar du det där med Årets Stockholmare?

 • Caroline Hainer, 7:42 pm January 29, 2007:

  Joakim, fattar du det där med Årets Stockholmare?

 • Brinken, 8:36 am February 1, 2007:

  Omä det gör väl inget om han inte vet vad en minister gör det får dem väl lära sig. Sossarnas regeringar har ju alltid varit fulla av folk som inte kan någon ting och kolla hur det gick!!! Det vore skit bra om det kom någon som har gjort massa bra för sverige och bestämmer. Alliansen har slutat med politiker röv slickeriet och satt rätt man på rätt plats.

  Ut med det gamla och in med det nya.

 • Brinken, 8:36 am February 1, 2007:

  Omä det gör väl inget om han inte vet vad en minister gör det får dem väl lära sig. Sossarnas regeringar har ju alltid varit fulla av folk som inte kan någon ting och kolla hur det gick!!! Det vore skit bra om det kom någon som har gjort massa bra för sverige och bestämmer. Alliansen har slutat med politiker röv slickeriet och satt rätt man på rätt plats.

  Ut med det gamla och in med det nya.

 • Caroline Hainer, 8:48 am February 1, 2007:

  Har aldrig sett så många särskrivningar i hela mitt liv. Fantastiskt. Hatten av för dig, Brinken!

 • Caroline Hainer, 8:48 am February 1, 2007:

  Har aldrig sett så många särskrivningar i hela mitt liv. Fantastiskt. Hatten av för dig, Brinken!

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen