Jazzhands

Mycket snack, liten trollkarl


Det snackas mycket om det här. Magiker. I The Prestige är det Hugh Jackman och Christian Bale som oerhört framgångsrikt bär upp trollkarlsrocken. Lite hög hatt är också med på en hörna vilket ses som ett stort plus. Däremot saknar jag både jazzhands, “häpp”-utrop och cape, som ju är det betydligt flottare magikeralternativet till rock. Eller varför inte slängkappa? Det är trots allt det absolut enda plagg som skiljer en superhjälte från en vanlig man i trikåer.
(Av samma anledning hävdar jag fortfarande att det bara borde vara en tidsfråga innan någon gör film av serietidningsmagikern (och tillilka gentlemannen) Mandrake. Billy Zane i huvudrollen, om George Clooney anses för gammal. Och Lawrence Fishbourne som Lothar.)
Nå.
I The Illusionist är det den betydligt tråkigare Edward Norton som ska visa att trollkonster is the new shit. Påminner om tidernas bästa citat från tidernas roligaste tv-serie Arrested Development:
Trollkarlen G.O.B: I do illustions, Michael! Tricks is something a whore does for money…(tittar på ett par oskyldiga, förbipasserade barn som råkat höra)..or candy.
Nå.
Och som en sista krona på verket ligger nu en film om Houdini, där Catherine Zeta-Jones spelar sierskan som får ihop det med utbrytarkungen. Tror stenhårt på den filmen (som för övrigt heter Death Defying Acts) eftersom Guy Pierce spelar Houdini. Kan inte bli annat än jazzhands där med en skönsjungande transa från Priscilla fastlåst i kedjor! Yay!

Etiketter None

 • Henk, 3:23 pm January 30, 2007:

  När kommer det efterlängtade fyratimmarsdramat Gargamel The Smurfeater?

 • Henk, 3:23 pm January 30, 2007:

  När kommer det efterlängtade fyratimmarsdramat Gargamel The Smurfeater?

 • Caroline Hainer, 7:34 pm January 30, 2007:

  Appropå cape och slängkappa menar du? Otroligt. Gillar VERKLIGEN kopplingen! Keep that line of thought!

 • Caroline Hainer, 7:34 pm January 30, 2007:

  Appropå cape och slängkappa menar du? Otroligt. Gillar VERKLIGEN kopplingen! Keep that line of thought!

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen