Jazzhands

Bless them, säger jag. Bless them.

Mtvs program My Sweet 16 är helt underbart. Jag vill inte gå in på det här med mig och förnedringsteve (i synnerhet amerikansk förnedring) men det är något så fostrande och uppfriskande med att se tjocka små femtonåriga flickor skrika i bortskämt raseri på sina ryggradslösa fäder och kräva – att få fira sextonårsdagen på ett slott, och få rida in i balsalen på en vit häst.
“Jag vill att alla ska bli avundsjuka!” verkar vara det vanligaste mantrat.
Jag tycker att vi har mycket att lära av My Sweet 16. Lika mycket som vi har att lära av min LA-vän på långvarigt besök i Stockholm.
Vi är alla värda något mer, det är kontentan.

Man ska kräva det bästa pengar kan köpa. Varför vara blygsam? Jag presenterar mig knappt ens som journalist ibland, säger att jag är “skribent”. Hade jag bott i USA hade jag kallat mig redaktör. Jag hade krävt påökt. Jag hade vägrat skriva om engelska komedier där folk visar sig vara gaylords och hispiga tanter springer omkring i hatt.

Min LA-vän har gått tillbaka tre gånger nu, till frisören som gav henne en färgning hon blev missnöjd med. Det hade jag aldrig vågat. Jag hade gått tillbaka en gång, urskuldande. Hade det blivit dåligt då med hade jag färgat det själv. Det är fel.
Hon säger att inte hittar nån bra lotion i Stockholm. Hennes föräldrar får skicka. Rätt. Varför nöja sig med mindre än man är värd, säger jag.

Man ska vara lite mer som en bortskämd, amerikansk 16-åring och mindre som en väluppfostrad, svensk 30-something. Ingen tackar en för att man är snäll och trevlig. Jag tycker My Sweet 16 är riktigt utbildande. Det gör mer för självförtroendet än Fab Five och Snygg Naken tillsammans. Här är ett gäng tjocka, fula och alltigenom osympatiska tjejer som begär allt och mer därtill enbart för att de fyller 16. Och de får det. Why not? Att vara söt och snäll har aldrig varit en bra affär. Tänk på den.

Etiketter None

 • switchbitch, 10:02 pm September 14, 2007:

  Men hur bra mår dessa människor egentligen? Och hur snedvriden världsbild får de genom att få allt serverat på silverfat i unga år? Samt, hur fungerar de sen i verkliga livet när de flyttar hemifrån, börjar arbeta som servitris och aldrig mer får se en Fendi-väska? Stackars, stackars, små bortskämda ungar…

 • switchbitch, 10:02 pm September 14, 2007:

  Men hur bra mår dessa människor egentligen? Och hur snedvriden världsbild får de genom att få allt serverat på silverfat i unga år? Samt, hur fungerar de sen i verkliga livet när de flyttar hemifrån, börjar arbeta som servitris och aldrig mer får se en Fendi-väska? Stackars, stackars, små bortskämda ungar…

 • Kristoffer Viita, 8:15 pm September 15, 2007:

  Jag skulle vilja vara Satan på min egna Sweet sixteen. “Get out of the way Hitler, you’re ruining my entrence, GOD!”

 • Kristoffer Viita, 8:15 pm September 15, 2007:

  Jag skulle vilja vara Satan på min egna Sweet sixteen. “Get out of the way Hitler, you’re ruining my entrence, GOD!”

 • Joel Josefsson, 8:48 pm September 15, 2007:

  “Att vara söt och snäll har aldrig varit en bra affär. Tänk på den.”

  Så sant. Man vinner bara på att vara ett svin och köra över varenda jävel, plus att man blir populär på det.

 • Joel Josefsson, 8:48 pm September 15, 2007:

  “Att vara söt och snäll har aldrig varit en bra affär. Tänk på den.”

  Så sant. Man vinner bara på att vara ett svin och köra över varenda jävel, plus att man blir populär på det.

 • Caroline Hainer, 9:57 am September 16, 2007:

  Jag har alltid haft svårt för att vara ett svin. Men de gånger då man lyckats har man, förvånadsvärt nog, vunnit något på det. Helt otroligt. Men det inte sagt att det är the right way to go såklart men…det är ju fascinerande.

 • Caroline Hainer, 9:57 am September 16, 2007:

  Jag har alltid haft svårt för att vara ett svin. Men de gånger då man lyckats har man, förvånadsvärt nog, vunnit något på det. Helt otroligt. Men det inte sagt att det är the right way to go såklart men…det är ju fascinerande.

 • Joel Josefsson, 6:06 pm September 16, 2007:

  Jag är jättedålig på det också, men om man ser på vilka som sitter på toppossitioner idag så är det ju inte de snällaste och bästa i något fall alls nästan

 • Joel Josefsson, 6:06 pm September 16, 2007:

  Jag är jättedålig på det också, men om man ser på vilka som sitter på toppossitioner idag så är det ju inte de snällaste och bästa i något fall alls nästan

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen