Jazzhands

Du och jag döden


Idag fick jag svara på vilken min bästa film om döden är. Det är Harold & Maude. Den är så fin. En ung överklasskille och en gammal haschrökande hippietant finner varandra eftersom de har en gemensam hobby; döden.
Harold tycker om att låtsasdö, han har en speciell förkärlek till det morbida. Maude tycker att döden är lika med livet och ser begravningar mer som fester. “Tillsammans upptäcker de livet” skulle jag kunna skriva men det låter för pinsamt, jag rodnar bara jag tänker på det.

Jag känner en alldeles särskilt längtan efter Harold & Maude just idag. Jag vill också se döden som livet. Det gör jag inte. Jag ser döden som döden, alltså slutet på allt. Som när man stänger av en dator. That’s it.

Jag vill se andra filmer om döden. Jag vill lyssna på musik om döden. Synd att jag hatar Kent så mycket att mina nävar knyter sig, annars hade jag kanske kunnat lyssna på dem. Nick Drake är bra, men han är död light. Dödsmetall är för fånigt. Kan ingen göra ett blandband till mig med de bästa låtarna om döden? Ni kan få en lista på de tio bästa filmerna om döden tillbaka. Ettan har jag redan avslöjat.

Etiketter None

 • Johan, 9:06 am September 22, 2007:

  Jag har ett dödsblandband i en flyttlåda. När jag packat upp den kan jag spela av blandbandet.

 • Johan, 9:06 am September 22, 2007:

  Jag har ett dödsblandband i en flyttlåda. När jag packat upp den kan jag spela av blandbandet.

 • Jonas, 4:33 pm September 25, 2007:

  Ett blandband mot en lista? Är det verkligen ett fair trade?

 • Jonas, 4:33 pm September 25, 2007:

  Ett blandband mot en lista? Är det verkligen ett fair trade?

 • Caroline Hainer, 7:30 pm September 25, 2007:

  Jag det tycker jag verkligen. Det tar enorm tankekraft att skapa en lista. det blir med motiveringar också. “Så ni slipper”.

 • Caroline Hainer, 7:30 pm September 25, 2007:

  Jag det tycker jag verkligen. Det tar enorm tankekraft att skapa en lista. det blir med motiveringar också. “Så ni slipper”.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen