Jazzhands

En konstig fest

En märklig fest. Det skulle vara en fest för tidningen Pause, sa man. I en galleria. Den där knasiga nya som man aldrig går in i. Där den konstiga varuhuet Debenhams låg förut (eller “Lebensraum” som Kennet trodde att det hette).
Kom dit, stod i kö med en ytterst uppblandad folksamling. Några mammor och pappor i en liten klunga. Några kids i artonårsåldern. Några blonderade förortsbrats.
Kom in. Hela gallerian är full av folk. Det bjuds på modeshow koreograferad (!?) av någon Ingrossobror. Alla affärer har öppet. En man i stentvättade jeans juckdansar i butiken med smink, och trycker sig mot en bord fullt av läppglans. En tjock man med rödfärgad mohikanfrilla dricker öl. Tidningen Pause syns inte till. Jag går. Får en Pause i goodybagen, som ockå innehåller en broschyr för Restylane, med sloganen “För naturlig skönhet”, vilket jag garvar åt. Försöker förklara det roliga för mina två manliga vänner. Ingen reaktion.

Etiketter None

 • Jonas, 3:43 pm September 21, 2007:

  Jag fattar det roliga. Kanske för att jag fortfarande garvar efter diskussionen om “skön”, men ändå. Har en pågående diskussion med vänner om att beskriva någon som “bra”. Typ “Det är en bra tjej”. Hur hemskt det är.

 • Jonas, 3:43 pm September 21, 2007:

  Jag fattar det roliga. Kanske för att jag fortfarande garvar efter diskussionen om “skön”, men ändå. Har en pågående diskussion med vänner om att beskriva någon som “bra”. Typ “Det är en bra tjej”. Hur hemskt det är.

 • Caroline Hainer, 5:16 pm September 21, 2007:

  Ingen kan påstå att det vilar något sexuellt över att beskriva någon som “bra” i alla fall.
  Jag gillar “bra”. I skyltfönstret till Lush vid Stureplan står det BRA med stora, neonrosa bokstäver. Kollar man närmare står det “Hårresande BRA schampoo”.
  Det uppskattar jag.

 • Caroline Hainer, 5:16 pm September 21, 2007:

  Ingen kan påstå att det vilar något sexuellt över att beskriva någon som “bra” i alla fall.
  Jag gillar “bra”. I skyltfönstret till Lush vid Stureplan står det BRA med stora, neonrosa bokstäver. Kollar man närmare står det “Hårresande BRA schampoo”.
  Det uppskattar jag.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen