Jazzhands

Nej, jag vill inte se dina bilder från Thailand

K ska åka till Thailand. Hans mamma med snubbe har köpt ett steakhouse där. De serverar svensk mat. Pizza, plankstek och pyttipanna. Personalen talar svenska. De ska öppna en minigolfbana i anslutning till steakhouset. K ska åka dit, spela minigolf, äta pizza och bidra med lite kreativ input till verksamheten. Han verkar på det stora hela oerhört pigg på att åka dit, skaffa MC Hammer-byxor, långt hår och flipflops.
Han säger att thailändarna även kallas “Det leende folket”. Han hade läst någons blogg, där det stod “Har bott i Thailand en del av mitt liv. Lärorikt”.
Jag ser fram emot hans rapportering, och hans personliga, inre utveckling. I början kommer han säkert garva åt allt, särskilt svennarna, men sedan kommer han snacka om svenskt kaffe och att “umgås över generationsgränserna” som alla gör efter ett tag utomlands. Kanske kommer han till djupare insikt om saker? Jag kommer sakna honom mer än ord kan säga, men räknar med bilder. Även om jag kommer vägra kolla på foton av leende svennar i tuktuk, och bilder på lekande barn på kritvita stränder. Av princip.

Etiketter None

 • switchbitch, 7:19 am September 25, 2007:

  Är inte själva grejen med utlandsvistelser att man ska uppleva kulturen dit man reser? Mingla med de bofasta? Äta typiska maträtter från området i fråga? Dvs inte spela minigolf och käka pyttipanna i Thailand? Varför åka utomlands över huvud taget om allt man gör är tar med sig Sverige överallt, likt 2000-talets motsvarighet till kolonialism? Kan inte folk bara stanna hemma och lägga sig i solariet om allt de vill är att uppleva “Sverige, fast med möjlighet att bli brun”? Mycket billigare och mer respektfullt mot de som redan bor på de stora semesterorterna.

 • switchbitch, 7:19 am September 25, 2007:

  Är inte själva grejen med utlandsvistelser att man ska uppleva kulturen dit man reser? Mingla med de bofasta? Äta typiska maträtter från området i fråga? Dvs inte spela minigolf och käka pyttipanna i Thailand? Varför åka utomlands över huvud taget om allt man gör är tar med sig Sverige överallt, likt 2000-talets motsvarighet till kolonialism? Kan inte folk bara stanna hemma och lägga sig i solariet om allt de vill är att uppleva “Sverige, fast med möjlighet att bli brun”? Mycket billigare och mer respektfullt mot de som redan bor på de stora semesterorterna.

 • Peter Hainer, 4:27 pm September 25, 2007:

  Av samma anledning som man ater pa McD utomlands ibland, skulle jag gissa; for mycket av enbart en kultur ar -for mycket-. Skont att blanda, har man “bott i Thailand en del av (sitt) liv”.

  Naja, fraga till Carro:
  langt har och flipflops = Svenne?
  Oh my… Trodde det var mer Californien eller allman beach-kultur. Jag diggar.

  MC-shoots…har folk fortfarande sant, nagonstans?

 • Peter Hainer, 4:27 pm September 25, 2007:

  Av samma anledning som man ater pa McD utomlands ibland, skulle jag gissa; for mycket av enbart en kultur ar -for mycket-. Skont att blanda, har man “bott i Thailand en del av (sitt) liv”.

  Naja, fraga till Carro:
  langt har och flipflops = Svenne?
  Oh my… Trodde det var mer Californien eller allman beach-kultur. Jag diggar.

  MC-shoots…har folk fortfarande sant, nagonstans?

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen