Jazzhands

Mer munkar

Är nog, trots allt, ganska fascinerad av de där gregorianska munkarna och deras populism. Jag tror att jag gör en kovändning och hävdar att det är ganska bra. Varför ska inte munkvärlden få uppdatera sig? Kanske finner de spititualism och budskap om Guds frid i Imagine och Wicked Game? Just Wicked Game har jag tänkt på. Eftersom man har den där svartvita videon med en halvnaken Helene Christensen i huvudet kan man ju lätt få för sig att den enda tolkningen av låten är den om kärlek mellan två människor. Kanske vill munkarna ta fasta på att det, i deras fall, faktiskt också kan handla om förhållandet mellan munk och Gud. Någon gång måste de ju stanna upp och tänka “Det här är ju ganska wicked. Varför ska jag ge upp alla mina earthly possessions utan att få någonting tillbaka? What a wicked thing to do, to make me dream of you.”
Det kan ju knappast vara helt lätt att bestämma sig för att bli gregoriansk munk och sedan inte en enda gång se tillbaka.
De förtjänar Wicked Game. Jag ger dem det. Jag ger dem Nothing Else Matters av samma anledning (inte för att jag hade några särskilda claims på den låten direkt) och jag kan av samma anledning faktiskt förlåta det alltigenom uppenbara valet av Losing My Religion. Det ger väl ändå nån slags uppenbar twist som kanske är inkörsporten till det spirituella ifrågasättandet hos den oinvigde munken.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen