Jazzhands

"Det är bara att bita ihop"

Det är nånting med den äldre generationen. Vännen berättar om när han handlade med sin farmor som hade erbjudit sig köpa skor och jeans åt sitt barnbarn.
Farmorn frågade expediten om “svartingarna” när hon syftade på lackskor, och när vänmnen provade jeans i ett provrum drog hon dit en expedit (jämnårig med vännen) för att denne skulle uttala sig om hur jeansen satt i rumpan. “Det var bara att bita ihop” kommenterar vännen.

Var i stan med mamma idag. Absolut inte samma kaliber, men den “äldre generationen” har ändå ett annat sätt att handla kläder. De sliter mer i reaplaggen. De kan skilja på en orange tröja och en i nyansen “tegel”. De använder ordet “koboltblå” för att beskriva nåt, och de frågar om saker är fodrade.
“Det här är hundra procent bomull, det kan man inte tro”, sa mamma imponerat om en tröja. Hon letade också efter en tröja som inte skulle ha polokrage men ändå tillräckligt med krage för att hon skulle slippa ha halsduk.

Ett annat sätt att handla kläder, som sagt.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen