Jazzhands

Nej, jag vill inte ha något gemensamt med den här mannen

Idag gick jag på andningskurs. Jag måste lugna ned mig, har man sagt mig från höger och vänster. Så jag har blivit knuffad i riktningen mot andning, slutna ögon och rak rygg på en stol och övningar på yogamatta.

Hur gör folk det?

Jag ligger på rygg och försöker fokusera på “vänstra stortån” som är uppgift nummer ett. Vad är det man ska känna? Jag ligger bredvid tungt andande människor och fattar ingenting. Och jag har ändå gjort en hel del yoga.

Man ska ligga still och känna sin egen andning, säger läraren med len röst. Jag försöker men blir bara irriterad över att ingenting händer. Blir stressad istället.

Jag fattar varför jag behöver den här kursen.

Jag kör sitta-på-stol-övningen och försöker andas tungt tillsammans med de andra i gruppen men jag kan för mitt liv inte sluta röra på tårna. Och jag tycker att jag får svårare och andas ju mer jag slappnar av, inte tvärtom.

Hur gör folk när de slappnar av sådär?

Jag är helt konfunderad och väntar spänt, fast på ett lite vemodigt sätt, på nästa gång. Vemodigt eftersom jag inser att jag måste vara en ännu hetsigare människa än jag trott hela tiden. Och nej, det är nog inte särskilt charmigt. Fy fan för att vara en kvinnlig Roberto Benigni.

Etiketter None

 • Joel Josefsson, 11:02 pm January 28, 2008:

  Ã…h hoppas du lär dig någonting bra! Precis sådär ofokuserad och avslappnad och mjuk i huvudet är jag precis hela tiden.

 • Joel Josefsson, 11:02 pm January 28, 2008:

  Ã…h hoppas du lär dig någonting bra! Precis sådär ofokuserad och avslappnad och mjuk i huvudet är jag precis hela tiden.

 • Caroline Hainer, 12:41 pm January 29, 2008:

  Men tack! Fan, jag vet inte hur man får bukt med den typen av ADHD som du och jag verkar lida av, när allt som har med avslappning att göra signalerar RASTLÖSHET till hjärnan.

  Jaja. Jag ska ge det en chans. Eller faktiskt sex eftersom det är en kurs på sju gånger.

 • Caroline Hainer, 12:41 pm January 29, 2008:

  Men tack! Fan, jag vet inte hur man får bukt med den typen av ADHD som du och jag verkar lida av, när allt som har med avslappning att göra signalerar RASTLÖSHET till hjärnan.

  Jaja. Jag ska ge det en chans. Eller faktiskt sex eftersom det är en kurs på sju gånger.

 • Joel Josefsson, 12:47 pm January 29, 2008:

  Nej allså jag menar tvärtom. Jag har aldrig känt mig stressad i hela mitt liv.

 • Joel Josefsson, 12:47 pm January 29, 2008:

  Nej allså jag menar tvärtom. Jag har aldrig känt mig stressad i hela mitt liv.

 • Caroline Hainer, 1:10 pm January 29, 2008:

  Aaaaaaah. Okej. Lyllos dig med andra ord. (Ej ironi)

 • Caroline Hainer, 1:10 pm January 29, 2008:

  Aaaaaaah. Okej. Lyllos dig med andra ord. (Ej ironi)

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen