Jazzhands

Aight!

Kennet läser att Barrack Obama har som förslag att köra rap och hiphop i undervisningen i skolorna, för att underlätta inlärningen. Aight, man!
I misärkvarter i Frankrike kör man visst redan med den grejen läser jag i DN. Funkar säkert…men själv har jag svårt att se nåt annat än vår gamle svensklärare Lasse framför mig, tillsammans med den här boken om man skulle försöka sig på nåt liknande projekt här.
Lasse hade cosbytröja och en penna i ett snöre om halsen. På frågan om hur gammal han var sa han “Jag är arton men har levt som ett svin”. Det glömmer jag aldrig.
Låter som en hiphop-rad nu när jag tänker efter.

PS. En gång mötte jag honom i Hagsätra Centrum och han sa “Men vad ska det bli av dig då, Carro?” (Carro?!) och jag harklade fram “journalist“.
Då la han handen på min axel, tittade mig i ögonen och sa “Lova mig en sak. Lova mig att du inte slösar din talang på att skriva skit.”

Aight!

Etiketter None

 • Kristoffer Viita, 2:57 pm January 29, 2008:

  “Med Hip-hop-boken blir det roligt och enkelt att integrera musiken i den “vanliga” undervisningen! Vad sägs till exempel om att rappa om Västergötland, matsmältningssystemet – eller varför inte sjuans tabell? Här finns massor av lektionsidéer och projektförslag som utvecklar språket, kreativiteten och rytmkänslan.”

  Ja, hiphop är ju inte direkt “vanligt”…

 • Kristoffer Viita, 2:57 pm January 29, 2008:

  “Med Hip-hop-boken blir det roligt och enkelt att integrera musiken i den “vanliga” undervisningen! Vad sägs till exempel om att rappa om Västergötland, matsmältningssystemet – eller varför inte sjuans tabell? Här finns massor av lektionsidéer och projektförslag som utvecklar språket, kreativiteten och rytmkänslan.”

  Ja, hiphop är ju inte direkt “vanligt”…

 • Johan, 4:40 pm January 30, 2008:

  Men vad skulle Kaj Attorps säga?

 • Johan, 4:40 pm January 30, 2008:

  Men vad skulle Kaj Attorps säga?

 • Anonymous, 6:59 pm December 8, 2009:

  behovet for at se:)

 • Anonymous, 3:25 am March 3, 2010:

  mesothelioma support and information!
  [url=http://www.mesothelioma-support.org/]houston mesothelioma[/url]

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen