Jazzhands

Livet på en redaktion, del 101

ice2Igår hade vi glasstest på jobbet. Ännu en grej som låter strålande i teorin men i praktiken innebär glass rinnande längs fingrarna och en äckelkänsla som inte försvinner på minst 24 timmar.

Jag åt tre stycken. Eller, de första två åt jag inte helt och fullt. Jag åt halva, tuggade ordentligt och gav kvalificerade omdömen. De var för äckliga. Två ettor.

Den tredje glassen var god, i jämförelse (en trea) så därför åt jag upp den. Logik är inte människans starkaste vapen alla gånger.

Jag går alltid på buffégrejen. Nu jävlar ska jag äta så mycket att stället går back. Nu ska jag blåsa dem. Nu ska jag äta så att buffépriset ter sig lågt.

Det går inte. Huset vinner alltid. Kroppen och plånboken förlorar.

Samma här. Gratis glass låter som den bästa av arbetsförmåner. Men nu i efterhand skulle jag säga att timpenning faktiskt är rimligt för att testa glass man annars inte skulle köpa, känna sig äcklig och fet efteråt och slåss mot djupa skuldkänslor som endast kan botas med en asketisk middag och en halvtimmes roddmaskin på gymmet.

Redaktionsjobbet: inte alltd den dans på rosor det utger sig för att vara, folks! Men jag gör det för er, naturligtvis.

Etiketter None

 • Göran, 11:46 am April 3, 2009:

  Så det var din ursäkt för att du lunchdissade mig alltså? Glassätning??

 • Göran, 11:46 am April 3, 2009:

  Så det var din ursäkt för att du lunchdissade mig alltså? Glassätning??

 • Göran, 11:47 am April 3, 2009:

  Eller vänta nej det var inget *trött i hjärnan*

 • Göran, 11:47 am April 3, 2009:

  Eller vänta nej det var inget *trött i hjärnan*

 • Jazzhands, 12:59 pm April 3, 2009:

  OM så var fallet tycker jag att det hade varit en fullgod ursäkt. “Jag kan inte lunch idag, jag ska hetsäta glass”. Nej, detta var igår. Idag har jag panikskrivit en Hej konsument och lagt sista handen vid min redovisning av ett socialt experiment som kommer att publiceras den 16 april. Ja, Matte vet vad jag snackar om.

 • Jazzhands, 12:59 pm April 3, 2009:

  OM så var fallet tycker jag att det hade varit en fullgod ursäkt. “Jag kan inte lunch idag, jag ska hetsäta glass”. Nej, detta var igår. Idag har jag panikskrivit en Hej konsument och lagt sista handen vid min redovisning av ett socialt experiment som kommer att publiceras den 16 april. Ja, Matte vet vad jag snackar om.

 • Karl Ek, 2:09 pm April 3, 2009:

  Jag har hittills trott att din by-line-bild var privat. För att illustrera att den här bloggen ungefär är “coffeetalk”, fikatankar. Men nu börjar man ju undra. Är det alltså en bild på dig under yrkesutövning?

 • Karl Ek, 2:09 pm April 3, 2009:

  Jag har hittills trott att din by-line-bild var privat. För att illustrera att den här bloggen ungefär är “coffeetalk”, fikatankar. Men nu börjar man ju undra. Är det alltså en bild på dig under yrkesutövning?

 • Kristofer, 2:11 pm April 3, 2009:

  Jag har ju allvarliga planer på att skriva en how to-bok med titeln “Frossa: Så vinner du över buffébordet”.

  /K

 • Kristofer, 2:11 pm April 3, 2009:

  Jag har ju allvarliga planer på att skriva en how to-bok med titeln “Frossa: Så vinner du över buffébordet”.

  /K

 • Jazzhands, 3:31 pm April 3, 2009:

  Skriver du den vill jag ha royaltypengar för att jag myntat uttrycket “bufféyra”. Ja, det var jag som satte det.

 • Jazzhands, 3:31 pm April 3, 2009:

  Skriver du den vill jag ha royaltypengar för att jag myntat uttrycket “bufféyra”. Ja, det var jag som satte det.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen