Jazzhands

Mina listor. Del 13: "Folk jag inte vill bli som"

Nu måste jag göra en lista på folk jag aldrig vill bli som. Högst hamnar en lärare som alltid försökte vara down with the kids, snacka obegriplig slang och ha sig. Han sa till en elev, som mitt i terminen fick beskedet att han skulle få en tvåa, och som då frågade “men är det någon idé att jag ens går till lektionerna resten av terminen då” att “Tänk dig att du befinner dig i en helikopter över havet. Där puttas du ut, i vattnet. Du vet att du ska drunkna, men visst fan fortsätter du simma?”

Okej, han hamnar överst på listan.

Eller i alla fall högt upp.

Sen kommer nog alla mongon som säger “Välkommen ut till verkliga livet”, “Men kan du försörja dig på det du gör?” och olika varianter på “Men har du utbildning för det?” till mig i tid och otid. Oftast är det samma bittra människa (Hej medelålders kvinna med tantfrisyr och brosch!).

Eller, förresten, en sån kan jag gott bli. Generationen efter mig ska också få smaka på det där. Åttiotalisterna. Det kan de ha, de små friåkarna. En generation det är synd om? Ha! Jag ska maila Gustaf Fridolin genast och säga precis de sakerna.

Och stå för det! Japp, det är mitt strå till stacken. Och bara ett bevis för att man förvandlas till den man hatar förr eller senare.

Etiketter None

 • K, 11:14 pm April 27, 2009:

  Kulturtanter unite!

 • K, 11:14 pm April 27, 2009:

  Kulturtanter unite!

 • Peter, 2:55 am April 28, 2009:

  Beroende pa hur det sags kan en “valkommen till verkliga livet” skilja sig markant ifran den nervarderande “Forsorjer du dig pa det?” & “har du utbildning pa det?” eftersom den visar admiration eller avundsjuka pa hur lyxigt hon/han som namns jobbade innan han/hon drogs ner til knegarnivan.

 • Peter, 2:55 am April 28, 2009:

  Beroende pa hur det sags kan en “valkommen till verkliga livet” skilja sig markant ifran den nervarderande “Forsorjer du dig pa det?” & “har du utbildning pa det?” eftersom den visar admiration eller avundsjuka pa hur lyxigt hon/han som namns jobbade innan han/hon drogs ner til knegarnivan.

 • Jazzhands, 8:49 am April 28, 2009:

  Ingen frågar “Har du utbildning för det?” i annat syfte än att få snörpa på munnen i nån slags “Det ante mig”-min.

 • Jazzhands, 8:49 am April 28, 2009:

  Ingen frågar “Har du utbildning för det?” i annat syfte än att få snörpa på munnen i nån slags “Det ante mig”-min.

 • Kristoffer, 12:17 am May 6, 2009:

  Friåkare? Jag måste svara “nej, ehh jag måste ta csn för att ha råd med hyran” på ovanstående tantbitterhet.

 • Kristoffer, 12:17 am May 6, 2009:

  Friåkare? Jag måste svara “nej, ehh jag måste ta csn för att ha råd med hyran” på ovanstående tantbitterhet.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen