Jazzhands

Storstädningsdags på Facebook aka Den stora upprensningen

clean

Det var lättare än jag trodde att rensa upp i leden på Facebook. Och har man väl börjat så går det av bara farten och irritationsmomenten som är Jobbiga Facebookkontakter försvinner från mitt dagliga medvetande för en lång tid framöver. Dessa ryker:

1. Den kärlekskranke
Den som skriver skit om hur mycket de längtar, trånar, älskar, saknar sin älskling/gosing/raring. Fint för exakt två personer i världen; den som skrivit och objektet i fråga. En irritation för alla andra. Jag har numera ont i ögonen efter att ha himlat för mycket med dem framför era statusuppdateringar. Sluta!

2. Den hyperaktive
Tretton statusuppdateringar om dagen. Tjoff! Åsikter hit, citat dit och så några obegripliga, interna gliringar thrown in the mix. Tjoff! Svårt att hänga med, jag får nervösa stressutslag. Orkar aldrig kommentera eftersom han byter status om fem minuter i alla fall. Jaha, han länkar till en YouTube-film? Jaha, han har skrivit en lång drapa om någonting som man vill att man ska läsa? Orka, säger jag. Orka.

3. Den fantasilöse
Jaha, du “jobbar”?
Du “tycker det är trist att det är måndag”?
Du “håller på att bli snuvig igen”, “undrar var solen är”?
Kanske skulle du fråga dig själv “Är detta verkligen viktiga åsikter för dig, att dela med dig av till andra?”.  Om svaret är ja så okej. Men räkna inte med mitt engagemang bara. You’re on your own.

Etiketter None

 • Æ’, 3:24 pm July 10, 2009:

  Måste säga att jag kände mig lite träffad av punkt 2, men det kan nog inte vara illa med tanke på att jag fortfarande tycks finnas kvar i ditt FB-nät 🙂

 • Æ’, 3:24 pm July 10, 2009:

  Måste säga att jag kände mig lite träffad av punkt 2, men det kan nog inte vara illa med tanke på att jag fortfarande tycks finnas kvar i ditt FB-nät 🙂

 • Tårtan, 3:30 pm July 14, 2009:

  Men sen finns det ju ingen kvar!? Du kommer måsta göra dig av med alla din fb-vänner.

 • Tårtan, 3:30 pm July 14, 2009:

  Men sen finns det ju ingen kvar!? Du kommer måsta göra dig av med alla din fb-vänner.

 • Stefan, 11:11 am July 23, 2009:

  Var på tiden! Jag gör denna rensning minsst 1 gång per månad.
  Ett tips om du inte vill göra folk ledsna är att bara klicka i att du itne vill se deras skit. Jag struntar i det och tar bort människorna. Men man kan.
  Om man då inte som jag tror att man lär människorna en viktig läxa genom att avsluta “vänskapen”. Som om stolpskottet som ska basunera ut sina klämkäcka kärleksförklaringar 5 gånger om dagen skulle fatta.
  Men man är ju en obotlig optimist!

 • Stefan, 11:11 am July 23, 2009:

  Var på tiden! Jag gör denna rensning minsst 1 gång per månad.
  Ett tips om du inte vill göra folk ledsna är att bara klicka i att du itne vill se deras skit. Jag struntar i det och tar bort människorna. Men man kan.
  Om man då inte som jag tror att man lär människorna en viktig läxa genom att avsluta “vänskapen”. Som om stolpskottet som ska basunera ut sina klämkäcka kärleksförklaringar 5 gånger om dagen skulle fatta.
  Men man är ju en obotlig optimist!

 • annalin, 12:16 am July 27, 2009:

  Jag håller helt med dig!!!
  Men jag gör nog också som Stefan, väljer “Dölj information”, det är lätt gjort.

  En underlig grej har hänt den senaste veckan. bland mina mer perifera fb-vänner. I statusraderna har de blivit så himla tacksamma för sina Underbara Fruar och FAntastiska Ungar och blablabla. Har de varit i nån nära-döden-situation, undrar jag då.

  Det är ju faktiskt urtråkigt att bara läsa om hur rätt och slätt lyckliga folk är…
  Lika spännande som när nån hyllar/klagar på vädret ungefär.

 • annalin, 12:16 am July 27, 2009:

  Jag håller helt med dig!!!
  Men jag gör nog också som Stefan, väljer “Dölj information”, det är lätt gjort.

  En underlig grej har hänt den senaste veckan. bland mina mer perifera fb-vänner. I statusraderna har de blivit så himla tacksamma för sina Underbara Fruar och FAntastiska Ungar och blablabla. Har de varit i nån nära-döden-situation, undrar jag då.

  Det är ju faktiskt urtråkigt att bara läsa om hur rätt och slätt lyckliga folk är…
  Lika spännande som när nån hyllar/klagar på vädret ungefär.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen