Jazzhands

Energitjuv!

Det tråkiga med LA är att staden gör det så svårt för mig att leva utan bil. Jag förlitar mig, glad i hågen, på bussarna men måste alltid se till att ha en timmes marginal (inget skämt). Idag tog det mig en timme att ta mig till Fox och en timme tillbaka. En biltur hade tagit tio minuter i vardera rikting.
Varför gick jag inte? Det är en motorväg utan trottoar av något slag.
Varför tog jag inte taxi? För jag vill försöka leva på en anständig budget.
Hur kunde det ta en timme i vardera riktning? För att jag var tvungen att byta buss och det finns inga tidtabeller så det är bara att ställa sig och vänta. Blev en halvtimme i ena fallet och tjugo minuter i det andra.

Men det är roligt att vara på “the Fox lot” med konstiga vagnar fulla med rekvisita, trailors, parkeringsplatser reserverade för “the Simpsons post-production” eller “Lie to Me”. Jag gick fel och gick in i en barrack för att fråga om vägen (det är skitstort på Fox lot, som ett par kvarter) och råkade fråga manusförfattargruppen till Dollhouse. Intressant.
Jag fick gå igenom kvarteren som ska se ut som New york och alltid används som fonder om någonting ska utspelas där. Komplett med trappor utanpå byggnaderna, telefonstolpar och “blinds” i fönstrena. Helt tomt bakom. Den här gången en extra bonus i form av en levande katt som satt på en trappa och väntade på mig. Bor han där jämt? Tillhörde han ett filmcrew? Är han del av rekvisitan? Vem vet.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen