Jazzhands

Äntligen!

sandra_bullock1

GÄSTBLOGGARE: Film- och musikmannen Mattias Dahlström uttrycker sin beundran för sin favorit girl-next-door, tillika Golden Globe-vinnaren , Sandra Bullock!

“Jag vet inte hur det är för er, men jag minns alltid segrarna för de som väntat längst som de allra största och ljuvaste. Särskilt om vinnarna ständigt varit baktalade, utdömda, missförstådda.
Som Sandra Bullock. Relativt ny mottagare av en Golden Globe för “The Blind Side“. Jag har inte sett den än, eller mer än ett par av de andra nominerade filmerna för den delen, men jag ska ta en chansning här och med filmen osedd ändå hävda att det var en för jävla rättvis vinst.
Om så inte för något annat skäl än att jag alltid har gillat Sandy. För att hon alltid verkar soft hos Letterman, för att hon som hela USA:s girls next door blev tillsammans med en knutte, för “Speed“, för “Infamous“, för skamlöst underhållande sci-fi-spektaklet “Demolition man“, för underskattade tantsnusket i “Huset vid sjön“, men också för alla de där rollerna som verkar vara anledningen till att så många verkar ha så svårt för henne.
Visst, Bullock har gjort sin beskärda del av ostiga filmer – rätt många andras beskärda delar också om man ska vara helt ärlig – men vem har inte det? Sandy har i alla fall alltid verkat vara lite obekväm när hon gör sina halvdana romcoms och skulle aldrig spela luftgitarr på en kudde med samma pinsamma vällust som Kate Winslet i “The Holiday“. Sandy har insett det fåniga i, säg, “Kärlek på jobbet” eller “Miss Congeniality 2“, men någonstans tvingats acceptera sin ständiga roll som motsträvig cyniker som blir romantiker i den allra mest mallade av genrer. 
Och varje gång hon kopplat bort autopiloten och tagit chansen att göra något annat så har hon utvecklats och övertygat allt mer. Vilket är mer än man kan säga om nittiofem procent av hennes kollegor, som snarare bara blir mer och mer beroende av sina manér ju längre karriärerna fortskrider.
På sitt sätt är den här Golden Globen lite som Hollywood-skådespeleriets motsvarighet till, säg, Patrik Järbyns bronsmedalj i störtlopp i Åre-VM 2007. Det är den utdömdes revansch.”

Mattias Dahlström

Etiketter None

  • Jazzhands, 9:02 pm January 19, 2010:

    Jag är glad att du är glad.

  • Jazzhands, 9:02 pm January 19, 2010:

    Jag är glad att du är glad.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen