Jazzhands

Medelklassens diskreta charm

vanillaJag handlade på vanliga medelklass-affären Ralph’s idag, som variation. Annars har ju kedjan Whole Foods en speciell plats i mitt hjärta. Men varför?

För att jag gillar förljugenhet? Whole Foods är kedjan som säljer organisk, ekologisk mat till löjligt höga priser. Det finns en salladsbar, man kan köpa kaffe eller smoothie inne i affären och cruisa omkring med medan man handlar till ljuv, harmlös pausmusik på låg nivå.
Det finns också en sektion för homeopatiska oljor, mediciner och hudvård. Och beanies och hackysacks. Hippegrejor.  Fast för rika hippies i Juicy Couture-byxor och Ed Hardy-hoodie.

Ah, medelklassens diskreta charm. Min kärlek till kedjan började då jag hittade det bästa te jag någonsin druckit. Jag dricker ju inte kaffe, men älskar te, så upptäckten var revolutionerande för mig. Sedan dess har jag alltid vallfärdat till Whole Foods och deras te-hylla varje gång jag är i staterna.

Kärleken har vuxit under åren. Trots att de säljer Norah Jones-skivor vid kassorna och trots att många av deras “organiska” produker är importerade utifrån (!) så känner jag en sån frid därinne. Ingenting kan såra mig bland hyllorna med organiska nachos, saltade med havssalt från medelhavet. Här är det frid på jorden och vad jag än köper garanterar mig ett långt, hälsosamt liv.

Och det bästa teet heter fortfarande Vanilla-Almond och kommer från Republic of Tea.

Etiketter None

 • Göran, 7:04 am January 26, 2010:

  Låter som att det är där Urban(s) Deli hämtat sin inspiration…

 • Göran, 7:04 am January 26, 2010:

  Låter som att det är där Urban(s) Deli hämtat sin inspiration…

 • Sillen, 5:25 pm January 26, 2010:

  när jag bodde i london och jobbade på ett underbetalt jobb inom retail så brukade jag och mina vänner gå till whole foods på high street ken och äta oss mätta på alla smakprover. vi tävlade om vem som vågade ta flest praliner och passade inte alls in bland det övriga klientelet. härliga minnen.

 • Sillen, 5:25 pm January 26, 2010:

  när jag bodde i london och jobbade på ett underbetalt jobb inom retail så brukade jag och mina vänner gå till whole foods på high street ken och äta oss mätta på alla smakprover. vi tävlade om vem som vågade ta flest praliner och passade inte alls in bland det övriga klientelet. härliga minnen.

 • Jazzhands, 9:19 pm January 26, 2010:

  Svenska/södermotsvarigheten är kanske Cajsa Warg.

 • Jazzhands, 9:19 pm January 26, 2010:

  Svenska/södermotsvarigheten är kanske Cajsa Warg.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen