Jazzhands

Källarmannen eller Vad är det med mig?

Det står en tvättmaskin och en torktumlare i garaget. Där står också en enda cykel och den är min, om jag vill. Ingen annan har cykel. Ingen i hela Brentwood, skulle jag tro, faktiskt.

Tvättmaskinen kostar 1,75 dollar att använda, torktumlaren 1,25. Man måste ha quarters. Men man måste också ha lite quarters för att åka buss så det är ett himla hamstrande. I förrgår såg jag dock en kvinna som handlade en familjestorlek stor flaska tvättmedel på Ralph’s och sedan bad att få en rulle quarters, det verkade inte vara ett problem.

Hur som helst. Idag skulle jag tvätta för första gången med mina hamstrade quarters. Stoppar i en laddning, stoppar ned cashen och väntar. Och väntar. Och väntar.
Går och äter. Kommer tillbaka, maskinen snurrar fortfarande.
Jag väntar en halvtimme till. Detta är löjligt. Jag bestämmer mig för att öppna maskinen. Det gör jag. Och inser att jag langat in smutstvätten i torktumlaren. Fool!

Argh! Jag blir vansinnig och kastar ut tvätten och kastar ned den i tvättmaskinen och kastar in cashen. Problem uppstår: jag behöver ju fler quarters nu. För ytterligare en torktumling.

Drar ut på gatan som en junkie på jakt efter en fix. Går in i närmaste ställe med vänliga ansikten, som inte är en fancy restaurang eller en konstig inramningsbutik. Det är en mani/pedi beauty parlour. Jag går fram till koreanskan bakom den lilla färgglada kassan (de är alltid koreanskor) och frågar om jag kan få växla en dollar till quarters….Hon ser så frågande ut att jag lägger till…”och vaxa mig”.

Vad kom det ifrån?

Jag blir inföst i ett litet rum, inte större än en garderob och erfarar mitt livs första proffsvaxning. Vaxet är hett som lava, det hela är inte lite förnedrande. Jag ursäktar mina spasmer med att det kittlar vilket är delvis sant.

Jag betalar för kalaset. Jag ger fem dollars i dricks vilket verkar vara pinsamt lite för de koreanska flickorna tackar inte ens, de börjar bara prata koreanska med varandra. Jag frågar om jag får växla en dollar till quarters. Det får jag.

Går tillbaka till tvätten och ser att den är klar. Jag öppnar luckan. Alla mina vita plagg är rosa.

Vad är det med mig?

Etiketter None

 • Björn, 10:29 am January 28, 2010:

  Det där nog det bästa blogginlägget jag läst på väldigt länge, känner igen mig som fan, man ska in och växla sen slutar det med att man har med en tändare format som ett skepp eller tre paket cigg ( och jag som knappt röker)
  ut, by the way har jag hört att rosa är det nya svarta.

 • Björn, 10:29 am January 28, 2010:

  Det där nog det bästa blogginlägget jag läst på väldigt länge, känner igen mig som fan, man ska in och växla sen slutar det med att man har med en tändare format som ett skepp eller tre paket cigg ( och jag som knappt röker)
  ut, by the way har jag hört att rosa är det nya svarta.

 • m, 1:17 pm January 28, 2010:

  om den bok du skriver på något litet sätt liknar det här inlägget så kommer den vara en fröjd att läsa.

 • m, 1:17 pm January 28, 2010:

  om den bok du skriver på något litet sätt liknar det här inlägget så kommer den vara en fröjd att läsa.

 • Bwana, 5:50 pm January 29, 2010:

  Wax on. Wax off. Du har iaf något att ha på dig på Pride… 😀

 • Bwana, 5:50 pm January 29, 2010:

  Wax on. Wax off. Du har iaf något att ha på dig på Pride… 😀

 • Molly, 3:41 pm January 30, 2010:

  Varje gång du skriver att du bor i Brentwood tänker jag på Pulp Fiction, när Jackson och Travolta står utanför skroten och skäms i sina fula kläder, efter att Harvey Keitel räddat dem, rensat och skrotat mordbilen. Han vill inte skjutsa någon åt något håll. En ska till Brentwood, Jackson tror jag 🙂

 • Molly, 3:41 pm January 30, 2010:

  Varje gång du skriver att du bor i Brentwood tänker jag på Pulp Fiction, när Jackson och Travolta står utanför skroten och skäms i sina fula kläder, efter att Harvey Keitel räddat dem, rensat och skrotat mordbilen. Han vill inte skjutsa någon åt något håll. En ska till Brentwood, Jackson tror jag 🙂

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen