Jazzhands

Verklighetens kranka blekhet

Alright, dags för en omgång magtrubbel igen alltså. Välkommen tillbaka magtrubbel! Jag har en totalt osexig, kronisk tarmsjukdom. Varför outar jag detta? jag vet inte, kanske kan jag hävda att jag vill avdramatisera det här med tarmproblem.
Nej, det vore en lögn. Tarmproblem kan gärna förbli dramatiskt, för mig del. Men jag outar detta för att jag är sur. På Gud. Jag vill ha katt men jag kan inte för Gud gjorde mig allerigsk.
Jag försöker re-branda mig som Sveriges Carrie Bradshaw men Gud gav mig en osexig tarmsjukdom. Kunde jag inte fått något i alla fall marginellt glamorösare, som ett lätt men ofarligt hjärtfel till exempel?
Jaja, igår var det återigen dags för det som börjar bli lite av ett signatur-move för mig, nämligen bli hastigt illamående på buss, tvingas hoppa av och uppsöka närmaste papperskorg. Har hänt typ fem gånger nu, senaste året, varav en gång då jag var med i direktsändning i radio (true fact!). Blev försenad, sändningen började medan jag var på väg och så – ooops – behövde jag hoppa av bussen mitt i en fråga om Angelina Jolies läppar.
Nu dricker jag jätteäcklig aloe vera-juice på uppmaning av neo-hippiesarna i Whole Foods. Jag tror inte på det men är i desperat behov av att lindra min upprörda mage. Jag ska ju sitta på ett plan i femton timmar snart. Sug på den.

Etiketter None

 • Anna, 10:36 pm April 22, 2010:

  Jag delar tyvärr samma osexiga sjukdomstyp med dig och har hört talas om att aloe vera-juice ska kunna göra underverk. Stämmer detta? Hoppas du mår bättre inför resan!

 • Anna, 10:36 pm April 22, 2010:

  Jag delar tyvärr samma osexiga sjukdomstyp med dig och har hört talas om att aloe vera-juice ska kunna göra underverk. Stämmer detta? Hoppas du mår bättre inför resan!

 • Jazzhands, 1:45 am April 23, 2010:

  Tack snälla du! Jag har bara druckit i två dagar nu, så det är för tidigt att uttala sig, men jag kommer att fortsätta att prova. Man blir lite desperat efter ett tag, på att hitta kurer som lindrar.
  Tyvärr smakar aloe vera-juice äckligt. Alltså verkligen äckligt. Jag experimenterar just nu med olika saker man kan blanda ut det i, som apelsinjuice.

 • Jazzhands, 1:45 am April 23, 2010:

  Tack snälla du! Jag har bara druckit i två dagar nu, så det är för tidigt att uttala sig, men jag kommer att fortsätta att prova. Man blir lite desperat efter ett tag, på att hitta kurer som lindrar.
  Tyvärr smakar aloe vera-juice äckligt. Alltså verkligen äckligt. Jag experimenterar just nu med olika saker man kan blanda ut det i, som apelsinjuice.

 • Jessica, 1:46 am April 23, 2010:

  Försöker framföra sympati utan att det blir tycka-synd-om.

  Du får rebranda sjukdomen. Den kan bli en sån där “hårdkokt deckare”-sjukdom. Det är helt ute med deckare med alkoholproblem, nu är det magbesvär som gäller. Då blir den åtminstone glamorösare. Lite som magsår på börsmäklare innan de kom på att det berodde på virus.

  “McSweeney tog sig åt magen och sträckte sig efter Aloe Vera-pluntan.
  – Det var NI mrs Minivan som var den enda vänsterhänta personen i rummet. Det var också Er cykelpump som senare återfanns i rabatten. Ursäkta.
  McSweeney gjorde en paus och lät smärtan avta innan hon fortsatte.
  – Men det var också Ni som i egenskap av föreningens kassör hade mest att förlora på en död ordförande, eftersom ni visste att styrelsen inte skulle komma att tillerkännas ansvarsfrihet vid årsmötet i april. Ni är därför sannolikt oskyldig.”

  Det är värt ett försök.

  Tyvärr forskas det rätt lite på läkemedel för de här sjukdomarna, och det är synd. Det är många människor som lider av dem och de är ofta kroniska. Men de är också svårbehandlade och väldigt individuella. Just nu är fokus på att hitta nya off-labelanvändningar för Lyrica. Om vi väntar två år så lyckas de nog få dem utskrivna till magsjukdomar också.

  Man kan säkert vara Carrie Bradshaw med kronisk magsjukdom också. Jag tror det går om man är tillräckligt envis.

 • Jessica, 1:46 am April 23, 2010:

  Försöker framföra sympati utan att det blir tycka-synd-om.

  Du får rebranda sjukdomen. Den kan bli en sån där “hårdkokt deckare”-sjukdom. Det är helt ute med deckare med alkoholproblem, nu är det magbesvär som gäller. Då blir den åtminstone glamorösare. Lite som magsår på börsmäklare innan de kom på att det berodde på virus.

  “McSweeney tog sig åt magen och sträckte sig efter Aloe Vera-pluntan.
  – Det var NI mrs Minivan som var den enda vänsterhänta personen i rummet. Det var också Er cykelpump som senare återfanns i rabatten. Ursäkta.
  McSweeney gjorde en paus och lät smärtan avta innan hon fortsatte.
  – Men det var också Ni som i egenskap av föreningens kassör hade mest att förlora på en död ordförande, eftersom ni visste att styrelsen inte skulle komma att tillerkännas ansvarsfrihet vid årsmötet i april. Ni är därför sannolikt oskyldig.”

  Det är värt ett försök.

  Tyvärr forskas det rätt lite på läkemedel för de här sjukdomarna, och det är synd. Det är många människor som lider av dem och de är ofta kroniska. Men de är också svårbehandlade och väldigt individuella. Just nu är fokus på att hitta nya off-labelanvändningar för Lyrica. Om vi väntar två år så lyckas de nog få dem utskrivna till magsjukdomar också.

  Man kan säkert vara Carrie Bradshaw med kronisk magsjukdom också. Jag tror det går om man är tillräckligt envis.

 • Jessica, 1:53 am April 23, 2010:

  Om det är Crohn’s det handlar om så känner jag två personer som blivit – inte friska, men – lindrade rätt bra i det. En fyrtiotalist och en sjuttiotalist. Sjuttiotalisten med noggrannt avvägd kost. Fyrtiotalisten gav upp och tog bort en bit av tarmen och i hennes fall så blev det väldigt lyckat, hon mår mycket bättre. Hon måste fortfarande vara försiktig med maten eftersom tarmen nu är kortare, men förut fick hon besvär av allt oavsett hur mycket hon höll sig till sin tarm-diet och det får hon inte längre.

 • Jessica, 1:53 am April 23, 2010:

  Om det är Crohn’s det handlar om så känner jag två personer som blivit – inte friska, men – lindrade rätt bra i det. En fyrtiotalist och en sjuttiotalist. Sjuttiotalisten med noggrannt avvägd kost. Fyrtiotalisten gav upp och tog bort en bit av tarmen och i hennes fall så blev det väldigt lyckat, hon mår mycket bättre. Hon måste fortfarande vara försiktig med maten eftersom tarmen nu är kortare, men förut fick hon besvär av allt oavsett hur mycket hon höll sig till sin tarm-diet och det får hon inte längre.

 • Jazzhands, 2:04 am April 23, 2010:

  “Ta bort en bit av tarmen” låter rätt romantiskt i min bok, det skulle jag gilla! Alltså, om det också hjälper mot mitt “oj förlåt herr busschaufför, jag måste stiga av göra mig av med lunchen”-besvär i tid och otid.
  Det låter drastiskt och bra, och betydligt mer hands on än att fumla i mörkret och dricka äcklig aloe vera-juice på måfå. Bort med tarmen!

  Det skulle man ju faktiskt kunna bygga en hel karriär på. “Trots att jag saknar en bit tarm lever jag och fungerar som vanligt. Jag har skrivit en bok om utanförskap”.

  “Min främsta inspiration kommer från det faktumet att mitt handikapp sitter på insidan, inte utsidan”.

  Och ja, reclaima the tarmsjukdom! (Hårt jobb, det säger jag…men någon måste kanske göra det? Hur sexigt är just alkoholism, egentligen? Jessica har en poäng)

  Jag ska (på riktigt) träffa min läkare igen när jag kommer hem, för det här håller inte. Man kan inte gå och kasta upp hur som helst, och hålla sig för magen och må illa av ingenting alls. Det finns liksom inte ens en röd tråd i vad som orsakar illamåendet/svidande jävla magont och inte. Men det är ju också lite Crohn’s grej.

 • Jazzhands, 2:04 am April 23, 2010:

  “Ta bort en bit av tarmen” låter rätt romantiskt i min bok, det skulle jag gilla! Alltså, om det också hjälper mot mitt “oj förlåt herr busschaufför, jag måste stiga av göra mig av med lunchen”-besvär i tid och otid.
  Det låter drastiskt och bra, och betydligt mer hands on än att fumla i mörkret och dricka äcklig aloe vera-juice på måfå. Bort med tarmen!

  Det skulle man ju faktiskt kunna bygga en hel karriär på. “Trots att jag saknar en bit tarm lever jag och fungerar som vanligt. Jag har skrivit en bok om utanförskap”.

  “Min främsta inspiration kommer från det faktumet att mitt handikapp sitter på insidan, inte utsidan”.

  Och ja, reclaima the tarmsjukdom! (Hårt jobb, det säger jag…men någon måste kanske göra det? Hur sexigt är just alkoholism, egentligen? Jessica har en poäng)

  Jag ska (på riktigt) träffa min läkare igen när jag kommer hem, för det här håller inte. Man kan inte gå och kasta upp hur som helst, och hålla sig för magen och må illa av ingenting alls. Det finns liksom inte ens en röd tråd i vad som orsakar illamåendet/svidande jävla magont och inte. Men det är ju också lite Crohn’s grej.

 • Kalle, 3:28 pm April 23, 2010:

  Jag har ett kroniskt ömt smalben (höger). Tar gärna emot förslag på lämpliga föreläsningar om det.

 • Kalle, 3:28 pm April 23, 2010:

  Jag har ett kroniskt ömt smalben (höger). Tar gärna emot förslag på lämpliga föreläsningar om det.

 • Din kära väninna K, 2:06 pm April 29, 2010:

  Men du, har du prövat akupunktur? Jag har en fantastisk akupunktör som kombinerar uråldrig kinesisk medicinkunskap med den typ av barskhet som man endast möter i kommunistkulturer. Hon är allt annat än insmickrande men ändå vänlig på sitt sätt. Och man ligger på obekväma britsar med skynken mellan patienterna. När behandlingen är klar kan man också köpa te från henne. Det är nötter, rötter, barr och gud vet vad. Som om hon rånat ett ekorrbo. Men efter sjutton behandlingar var min astma ett minne blott. Låt mig berätta mer om henne när vi ses. Som vi gör snart. Hallelujah. Kram

 • Din kära väninna K, 2:06 pm April 29, 2010:

  Men du, har du prövat akupunktur? Jag har en fantastisk akupunktör som kombinerar uråldrig kinesisk medicinkunskap med den typ av barskhet som man endast möter i kommunistkulturer. Hon är allt annat än insmickrande men ändå vänlig på sitt sätt. Och man ligger på obekväma britsar med skynken mellan patienterna. När behandlingen är klar kan man också köpa te från henne. Det är nötter, rötter, barr och gud vet vad. Som om hon rånat ett ekorrbo. Men efter sjutton behandlingar var min astma ett minne blott. Låt mig berätta mer om henne när vi ses. Som vi gör snart. Hallelujah. Kram

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen