Jazzhands

Dancing with tears in my eyes etc. Sista rapporten från väst.

Det är något visst ändå, med flinka koreanskor som jobbar och smeker ens händer och fötter. En kör händerna, en kör fötterna. Effektivt och snabbt. Sydostasiatisk disciplin.
Det jag gillar bäst i en nagelsalong av LA-kaliber är de uttråkade, vackra, storstadsblondinerna med perfekta highlights och designerhandväskor, som uttråkat pratar i mobilen eller bara stirrar apatiskt framför sig medan de får sina naglar manikyrerade och fina.
Varje gång jag kört en mani/pedi (och det är en upplevelse jag unnar alla) har det också alltid varit ett mamma/dotter-par där som sitter bredvid varann, i varsin mani/pedi-stol och bondar. Även denna gång.

Gillar koreanskorna. De talar i regel inte så bra engelska men är ändå inte rädda för att uttrycka sina synpunkter. Jag valde en, skulle det visa sig, ful rosa färg till handens naglar. Inte alls som jag tänkt mig. Till och med buttra manikyristen påpekade det. “Why you pick thi colo?”

Ja, varför?

Men fot-tjejen påpekade att den röda kulören på tårna var fin i alla fall. Sant.

Etiketter None

 • hojo, 2:58 pm April 30, 2010:

  en liten geografisk synpunkt. givet de koreanska damernas ursprung är det troligare att deras disciplin är nordostasiatisk (japan, korea typ) snarare än sydostasiatisk (vietnam, indonesien typ). min erfarenhet av koreansk kultur (när jag bodde i korea) är att folk är lite mindre finkänsliga än vanliga svenskar, men fortfarande i handling och mening otroligt vänliga.

  ps. jag är glad att du tycks ha hämtat dig från den otrevliga episoden med engelskspråkiga utfall mot din yrkes- och bloggheder – ett tag var jag rädd att bloggen skulle avslutas vilket hade varit en förlust för världen.

 • hojo, 2:58 pm April 30, 2010:

  en liten geografisk synpunkt. givet de koreanska damernas ursprung är det troligare att deras disciplin är nordostasiatisk (japan, korea typ) snarare än sydostasiatisk (vietnam, indonesien typ). min erfarenhet av koreansk kultur (när jag bodde i korea) är att folk är lite mindre finkänsliga än vanliga svenskar, men fortfarande i handling och mening otroligt vänliga.

  ps. jag är glad att du tycks ha hämtat dig från den otrevliga episoden med engelskspråkiga utfall mot din yrkes- och bloggheder – ett tag var jag rädd att bloggen skulle avslutas vilket hade varit en förlust för världen.

 • Jazzhands, 3:56 pm May 1, 2010:

  När jag loggade in här efter att ha postat detta inlägg var jag uppriktigt säker på att det skulle ligga hatkommentarer här och gro. Som om någon/några bara legat och väntat på något “etniskt” yttrande från min sida. När jag istället hittar detta blir mitt hjärta så lätt och varmt. Tack.

  Och ja, ett tag ville jag totalt lägga ned. Men varför? Egentligen.

  Och jag ÄLSKAR ditt påpekande om att det nog är den nordostasiatiska disciplinen vi talar om. Jag undrar hur mani/pedi-verksamheten/kulturen ser ut i Korea? Har du erfarenheter eller koll på detta?

 • Jazzhands, 3:56 pm May 1, 2010:

  När jag loggade in här efter att ha postat detta inlägg var jag uppriktigt säker på att det skulle ligga hatkommentarer här och gro. Som om någon/några bara legat och väntat på något “etniskt” yttrande från min sida. När jag istället hittar detta blir mitt hjärta så lätt och varmt. Tack.

  Och ja, ett tag ville jag totalt lägga ned. Men varför? Egentligen.

  Och jag ÄLSKAR ditt påpekande om att det nog är den nordostasiatiska disciplinen vi talar om. Jag undrar hur mani/pedi-verksamheten/kulturen ser ut i Korea? Har du erfarenheter eller koll på detta?

 • hojo, 10:41 pm May 6, 2010:

  Det var flera år sedan jag besökte korea och snart 10 år sedan jag bodde där. Provade aldrig mani/pedikyr, är kanske inte tillräckligt trygg i min manlighet för att investera i dylika skönhetsbehandlingar. att döma av hur övrig serviceekonomi fungerar där skulle jag gissa att en nagelsalong drivs av de kvinnliga delarna av en familj, att det är öppet dygnet runt, att en till tre generationer vid varje tidpunkt sitter och äter nudelsoppa och kimchi på golvet i bakre delen av etablissemanget, att manliga delar av familjen bär omkring på lådor eller sitter och röker samt att tv’n är på högt trots att alla bara tittar på sin egen mobiltelefon. så fungerar nämligen alla restauranger, barer, frisersalonger, affärer som inte är varuhus, resebyråer, etc. utanför de delar av seoul där västerlänningarna håller till.

 • hojo, 10:41 pm May 6, 2010:

  Det var flera år sedan jag besökte korea och snart 10 år sedan jag bodde där. Provade aldrig mani/pedikyr, är kanske inte tillräckligt trygg i min manlighet för att investera i dylika skönhetsbehandlingar. att döma av hur övrig serviceekonomi fungerar där skulle jag gissa att en nagelsalong drivs av de kvinnliga delarna av en familj, att det är öppet dygnet runt, att en till tre generationer vid varje tidpunkt sitter och äter nudelsoppa och kimchi på golvet i bakre delen av etablissemanget, att manliga delar av familjen bär omkring på lådor eller sitter och röker samt att tv’n är på högt trots att alla bara tittar på sin egen mobiltelefon. så fungerar nämligen alla restauranger, barer, frisersalonger, affärer som inte är varuhus, resebyråer, etc. utanför de delar av seoul där västerlänningarna håller till.

 • Jazzhands, 8:52 am May 7, 2010:

  Jag vill veta mer om detta!

 • Jazzhands, 8:52 am May 7, 2010:

  Jag vill veta mer om detta!

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen