Jazzhands

Framtiden, som jag ser den

Ska börja outsorca mer. Min kusin får i jobb att sortera mina kvitton. Micromanagement. Funderar på att betala någon för att städa upp på min vind också. Okej, det är kanske inte outsorcing utan mer regelrätt svartjobb. Men i alla fall. Same same.

Men okej, någon kan ju få transkribera mina intervjuer. Någon ung journalistaspirant, tänker jag mig. Som kanske idealiserar mitt arbete, det vore det bästa. Någon som idealiserar. En idealist. Var hittar man en idealist i dessa dagar?
Jag erbjuder mentorskap i utbyte.

Plöjde igenom tre kassar med skönhetsgrejor som jag ska lockas att skriva om. Inget lockade mig att skriva om. Förutom parfymen Burberry Sport eftersom man där får med en gummisnodd av badhussort (sån man brukar få skåpnyckeln på). Den väckte tankar, gummisnodden. Var, när, hur och varför var de primära. Men den fattade jag ju att man kan ha den som nyckelsnodd när man simmar eller sportar. Och det är onekligen något lockande över att kunna ge ett välmanikyrerat finger åt de vanliga svennegummisnoddarna och istället insistera på att använda sin egen, privata gummisnodd av finare sort. Burberry Sport. För dig som vill ha det lilla extra i varenda vrå av din vardag. Minns var du läste det först!

Etiketter None

 • Malin, 1:07 pm May 6, 2010:

  Det där med att betala någon för att transkribera intervjuer har jag tänkt mycket på, för det är verkligen det tråkigaste som finns. Det gäller såklart att outsourca det till någon som är bra på det. Jag brukade betala min syster 100 kr/timmen för att transkribera, men det har jag tyvärr inte råd med längre.

 • Malin, 1:07 pm May 6, 2010:

  Det där med att betala någon för att transkribera intervjuer har jag tänkt mycket på, för det är verkligen det tråkigaste som finns. Det gäller såklart att outsourca det till någon som är bra på det. Jag brukade betala min syster 100 kr/timmen för att transkribera, men det har jag tyvärr inte råd med längre.

 • Jazzhands, 2:42 pm May 6, 2010:

  Kanske ska man tänka ännu större – starta bemanningsföretag för journalister. Hyra ut transkriberingsmännsiskor, ta mellanskillnaden själv. Passiv inkomst! Det är framtiden. Frivilliga kan maila på caroline (at) hainer.se

 • Jazzhands, 2:42 pm May 6, 2010:

  Kanske ska man tänka ännu större – starta bemanningsföretag för journalister. Hyra ut transkriberingsmännsiskor, ta mellanskillnaden själv. Passiv inkomst! Det är framtiden. Frivilliga kan maila på caroline (at) hainer.se

 • hans, 10:29 pm May 6, 2010:

  det är ju lite synd att de olika försöken att skapa ett svensk kolonialvälde inte lyckades; annars hade det kanske funnits svenskspråkiga högutbildade arbetsvilliga personer i något varmt låglöneland som kunde transkribera. den engelskspråkiga världen har ju indien, och frassarna skickar sånt här till nordafrika. vill minnas att det funnits någon liten svensktalande koloni i mitten av ukraina, men de som förstod svenska har dött ut (och var antagligen både dator- samt vanligt illiterata). annars finns ju den svenskspråkiga minoriteten i finland att exploatera – nu när det börjar gå lite knackigt för nokia kanske vi kan hoppas på att arbetslösheten ökar där.

 • hans, 10:29 pm May 6, 2010:

  det är ju lite synd att de olika försöken att skapa ett svensk kolonialvälde inte lyckades; annars hade det kanske funnits svenskspråkiga högutbildade arbetsvilliga personer i något varmt låglöneland som kunde transkribera. den engelskspråkiga världen har ju indien, och frassarna skickar sånt här till nordafrika. vill minnas att det funnits någon liten svensktalande koloni i mitten av ukraina, men de som förstod svenska har dött ut (och var antagligen både dator- samt vanligt illiterata). annars finns ju den svenskspråkiga minoriteten i finland att exploatera – nu när det börjar gå lite knackigt för nokia kanske vi kan hoppas på att arbetslösheten ökar där.

 • Jazzhands, 8:55 am May 7, 2010:

  Du tänker som en entreprenör och jag gillar det. Vi startar “SweFin” eller något liknande, erbjuder de pengatörstande finländarna transkriberingsjobb (detta är något VARENDA journalist tycker är jobbigt) och eventuellt kanske vissa researchtjänster, för en timlön. Svenska journalisterna hostar upp, vi delar på mellanpenningen. Passiva inkomster är verkligen något jag strävar efter just nu, vilket också fått mig att fundera på att bli fastighetsägare.

 • Jazzhands, 8:55 am May 7, 2010:

  Du tänker som en entreprenör och jag gillar det. Vi startar “SweFin” eller något liknande, erbjuder de pengatörstande finländarna transkriberingsjobb (detta är något VARENDA journalist tycker är jobbigt) och eventuellt kanske vissa researchtjänster, för en timlön. Svenska journalisterna hostar upp, vi delar på mellanpenningen. Passiva inkomster är verkligen något jag strävar efter just nu, vilket också fått mig att fundera på att bli fastighetsägare.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen