Jazzhands

Tänker högt och utanför lådan


Sedan jag kom hem från staterna har jag varit förvirrad. Vad vill jag? Vad håller jag på med? Teve verkar kört, man ska ha jobbat med det innan. Jag erbjöd mig att logga, att vara passopp. Men även det ska man ha varit innan.

Okej. Då kanske man ska slå sig in på ståuppandet då. har länge varit på väg till amatörkvällarna på Big Ben men jag får aldrig med mig någon som vill gå dit med mig och kolla. Alla bli livrädda av tanken på amatörkomiker. Inte jag. Jag älskar amatörkomiker. Det är ju proffskomikerna som är jobbiga. Vem ser man helst av Adde Malmberg och nykomlingen Fadde? Sa jag förresten att min skämströskel är oerhört hög, den kanske högsta i Sverige. Skämskudde? Finns inte hemma hos mig.

Om jag valde att satsa på den banan (fett med kosing inom amatörståuppen!) så skulle jag försöka återinföra rasist- och lytesskämten. Halta in på scen och låtsas vara stelopererad. Det skulle vara min öppning. Jag skulle inte skämta om min egen etnictiet (svensk/polsk) utan bara andras. Ens egna är ju inte så roligt, det är ju dessutom föga provocerande. Jag skulle peka på folk i publiken istället och skämta om deras morsor. Eller deras fetma. Beroende på.

Etiketter None

 • Joel, 3:47 pm May 6, 2010:

  Den här vidriga rutinen av Claes Malmberg kanske vore något att inspireras av?

 • Joel, 3:47 pm May 6, 2010:

  Den här vidriga rutinen av Claes Malmberg kanske vore något att inspireras av?

 • Jazzhands, 8:58 am May 7, 2010:

  Det jag reagerar mest på är hans jeansröv – en riktig tidsmarkör! De där ljusa jeansen som förstorar röven en aning, där bakfickorna är överdimensionerade. Får en nostalgisk tår i ögat. Också fascinerande att tänka att denna man är buddist idag, speciellt när han skojar om att han är “så jävla spirituell”.

 • Jazzhands, 8:58 am May 7, 2010:

  Det jag reagerar mest på är hans jeansröv – en riktig tidsmarkör! De där ljusa jeansen som förstorar röven en aning, där bakfickorna är överdimensionerade. Får en nostalgisk tår i ögat. Också fascinerande att tänka att denna man är buddist idag, speciellt när han skojar om att han är “så jävla spirituell”.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen