Jazzhands

Alla dessa vackra färger

Och nu – inlägget alla väntat på. Inlägget om smink!

Igår turistade jag på en skönhetsplåtning. Jag ska skriva om produkterna.

Jag älskar såklart miljön, där smink och kladdiga penslar ligger huller om buller men där alltid framför kameran är i det närmaste decinficerat rent. Inte ett hårstå ligger fel, allt är perfekt som i ett felfritt litet vakuum. Fotograferna, om de är killar, tappar nästan alltid sina jeans när de böjer sig ned för att fota i olika vinklar, de försvinner in i det där vakuumet om det kan nästan bli generande intimt när man ser den där sekunden eller vad det är då fotografens blick bakom kameran clashar med modellens och fototycke uppstår. De har ofta skäggstubb också, har jag märkt, beautyfotograferna.

Hur som helst. Klart jag varit i en sådan miljö flera gånger förut och såklart jag känner till märkena, produkterna och hur man använder concealer. Men ändå gör jag mig alltid till en nybörjare. Jag menar, sminköserna är ju proffs. All respekt.

Jag älskar att prata med dem som om jag såg ett läppstift för första gången. Som om jag precis fattat att en läppenna inte bara är ett sätt för de enorna sminkjättarna att kränga ännu en produkt man inte behöver.

Nej, jag älskar att förminska mig till det lärande barnet i just sådana miljöer. Se på proffsen som arbetar, ställa de mest basala av frågor, och alltid, alltid lära mig mer. För misstaget nummer ett, som alla människor gör, tror jag, är att tro att man kan. Jag pratar serum, pigment och gloss med mina vänner och ger råd med en slags auktoritet (min vän K lämnar underbara meddelanden på svararen i stil med “vad ska jag göra mera då, åt min hy? Säg vad jag ska köpa mer!”) men i närheten av en mästare blir vi alla små barn. Och igår, bredvid makeupartisten som skulpterade tjejens faktiskt helt alldagliga utseende, och fick fram Jean Harlow, var jag stum.

Och det är då jag påminns om varför jag vill skriva mer om smink. För att smink kan vara magi. Jo, utan att överdriva. Magi.

Etiketter None

 • ellen, 8:35 pm May 20, 2010:

  det säger förmodligen mer om mig än om något annat, men jag saknar en “gillar”-knapp på din blogg i stil med facebook. jag menar, jag vill ju gärna att du ska veta att jag gillar det, men jag har inget smart att komma med så att det skulle räcka till en hel kommentar.

 • ellen, 8:35 pm May 20, 2010:

  det säger förmodligen mer om mig än om något annat, men jag saknar en “gillar”-knapp på din blogg i stil med facebook. jag menar, jag vill ju gärna att du ska veta att jag gillar det, men jag har inget smart att komma med så att det skulle räcka till en hel kommentar.

 • M, 8:41 am May 21, 2010:

  Eller kanske magik?

 • M, 8:41 am May 21, 2010:

  Eller kanske magik?

 • Jazzhands, 6:20 pm May 21, 2010:

  Inte finns det smart-tvång på min blogg, heller. Ett hej räcker bra och jag blir glad. man tackar!

 • Jazzhands, 6:20 pm May 21, 2010:

  Inte finns det smart-tvång på min blogg, heller. Ett hej räcker bra och jag blir glad. man tackar!

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen