Jazzhands

Poesi, som jag ser det


Ännu en dag med sminkfrossa. MACs nyhetspresentationer hör till de mest inspirerande. Deras proffs (ofta en vacker, rar danska som heter Carolina) sminkar en eller två modeller, pratar poetiskt om fyra tydliga trender och visar en film med backstageklipp från catwalken (trenderna börjar ju där, som bekant).

Jag går alltid därifrån med lätta steg. Livet kan alltid bli vackrare.

Jag älskar när de beskriver färgerna och de nya lookerna. “Like a girl emerging from a dream”, “Redefining the shape of the eye”, “Like a Siberian girl in a winter storm”, “A supermodel camping in the desert”.

Den oinsatte tänker kanske att det är mycket väsen för ingenting. Rött läppstift har väl funnits sedan eldkvarn brann och så vidare. Varje säsong ska de pracka på en något som ska vara “det senaste” etc.

Det är förstås ett sätt att se på det hela. Röda läppar är röda läppar oavsett säsong och har man hittat, säg, en blusher som man gillar finns det ingen anledning att byta bara för att det är ny säsong.

Men det finns ju andra aspekter. Den kanske tråkigaste är ju tekniker. Nya redskap, ny utveckling av produkter. Och nya sätt att just applicera sminket på. Och – förstås – nya nyanser av just rött.
Den nördigaste aspekten är “trend”. Vad som “gäller”. Där handlar det mest om idéer och koncept. Sälj.

Men skit i det. Den viktigaste frågan är vem vill du vara – och varför? Det är ju frågor vi tänker på varje dag, medvetet eller omedvetet. När vi tar på oss, vad vi väljer att äta, om vi väljer att träna och forma vår kropp. Hur vi pratar, vad vi skriver på vår blogg. Smink är en förlängning av det. Det är därför jag blir så inspirerad av MAC. Där handlar det aldrig om bara skuggan eller bara produkten. Inte heller om att vara “sexig”, “glammig” eller “neutral”. Nej, här talas det faktiskt poesi. När man förslår att man kan sminka sig som en “Sibirian girl caught in a winterstorm” får jag idéer, visioner och – inspiration.
Så pass att jag idag gick till MAC-hörnan på varuhuset och köpte lite gloss så att jag kan vara “the sleepy bride with dewy cheeks” redan i eftermiddag. Det är lite annat än att bara vilja “se snygg ut”. Hänger ni med?

Etiketter None

  • Julia, 5:22 pm May 26, 2010:

    Är med.

  • Julia, 5:22 pm May 26, 2010:

    Är med.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen