Jazzhands

Himmelsk estetik

Gör den totala motsatsen till att gå och träna och äta bra, nyttig mat som jag avlagt något slags löfte att göra. Istället bakar jag muffins, skorpor och paj. Och jag tar en stillsam promenad i kvarteret med Linnéa som är hemkommen från Rom, med väskan full av påve-merch. Jag får ett etui, i form av en bok med Il Papa på framsidan, med ett radband i.

Snyggaste religionen, sett till accessoarerna:katolicismen. Inget snack, tycker jag.

Judendomen har snygg terminologi (“pesach”, “matza”, “knish”). Men katolicismen knäcker på ikonerna, blinget och skoluniformerna. Jag skulle kunna konvertera av estetiska skäl. Jag gillar självklart också de dramatiska gesterna.

Blåbärspajen blir i alla fall rörande god, den kanske bästa jag gjort. Alltid något. Jag äter den under andakt (med dåligt samvete som extra krydda – se, jag kanske är katolik ändå?). Lyssnar på Brigitte. Fransyskornas coolhet kanske har nåt med religionen att göra?

Motsatsen till att träna, som sagt.

Etiketter None

 • Flemming, 1:57 pm May 24, 2010:

  Jag önskar att jag hade plockat med mig en påve-kalender när jag var i Rom senast. En påve för varje månad. Eller en Il Duce- kalender, dom finns i varje tobakshandel. Il Duce är mycket stilig.

 • Flemming, 1:57 pm May 24, 2010:

  Jag önskar att jag hade plockat med mig en påve-kalender när jag var i Rom senast. En påve för varje månad. Eller en Il Duce- kalender, dom finns i varje tobakshandel. Il Duce är mycket stilig.

 • Kristofer, 3:58 pm May 24, 2010:

  Glöm för allt i världen inte: “chutzpah”!

 • Kristofer, 3:58 pm May 24, 2010:

  Glöm för allt i världen inte: “chutzpah”!

 • Jazzhands, 4:38 pm May 24, 2010:

  My point exactly.

 • Jazzhands, 4:38 pm May 24, 2010:

  My point exactly.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen