Jazzhands

Produktplacering, where art thou?

Exakt hur hemsk är Sex and the City 2?
Svar: Ganska.

Exakt hur många produktplaceringar syns överdrivet tydligt i bild?

Svar: För många att räkna. Mest Dior och LV men man hinner visa att Carrie använder handkräm från Kiehl’s och hudvård från Lanôme. Big överraskar med att ha den gamla högstadiedoften Farenheit (från Dior) på sin badrumshylla medan Charlotte, eller om det är Miranda, använder Bulgari-produkter, hela sortimentet i stort sett. En face scrub från Fresh stannar lite extra i bild också. Liksom Abu Dhabi, vars turistråd verkar ha öst i pengar i produktionen.

Och filmen?
Det finns egentligen inte så mycket mer att berätta om tjejerna, det mest sas i ettan. Carrie och Big är gifta men har lite problem med att hitta den gemensamma rytmen. Mest Carrie, ärligt talat. Gnällfian.
Resten kan ni: Samantha raggar, Miranda fräser och Charlotte tiger. Men “just like that” så får Miranda glädjen tillbaka och Charlotte slappnar av. Se, det behövdes bara en omotiverad liten resa till öknen med tjejerna.
När tjejerna får en chans att upptäcka Abu Dhabi, all expenses paid, så gör de det. Där sker den pinsammaste sång-för-att-befria-den-exotiska-kvinnan-scenen sedan Bridget Jones körde girl power i ett thailändskt fängelse, via västerländsk sång, i tvåan.
Det pratas burka och kvinnoförtryck men det är inte värre än att fyra coola, medelålders brudar från NY ställer sig på en karaokescen och sjunger västerländsk popmusik. Det blir de österländska kvinnorna lite starkare av. kanske kommer de att kasta av sig slöjan redan ikväll? Det är ju ändå målet. De förtryckta kvinnorna i lokalen sjunger med och dansar och proklamerar att de minsann är kvinnor. Yeah! You go, medelålders kvinna i tajta kläder!

Inte nog med det. Samantha drar också sitt strå till stacken i en liten kommentar till sexualsynen i öst. Hon ger den fingret. Bokstavligen. På ett öppet torg. Visar brösten för att det är hennes rättighet. Håller upp kondomen eftersom hon är en fri kvinna från väst. Gör sexuellt anspelande gester av samma anledning. De har ju en helt annan syn på det här med sex på offentlig plats i de där länderna.

Man himlar med ögonen. Men sen vill man, i vanlig ordning, gå ut och shoppa. Ökenmode. Hett i sommar!

Ps. Mer av denna vara på Weird Science. En liten utveckling av detta finns där.

Etiketter None

 • manny-ken, 8:07 am May 27, 2010:

  Tycker inte SATC har varit bra sedan de tog bort de där små kommentarerna som folk sa rätt in i kameran. Det var ett genidrag. På sistone har jag tyckt att det är lika pinsamt att kolla på serien som på Bullen när man var 8 år och pappa kom in i rummet….

 • manny-ken, 8:07 am May 27, 2010:

  Tycker inte SATC har varit bra sedan de tog bort de där små kommentarerna som folk sa rätt in i kameran. Det var ett genidrag. På sistone har jag tyckt att det är lika pinsamt att kolla på serien som på Bullen när man var 8 år och pappa kom in i rummet….

 • Flemming, 4:15 pm May 27, 2010:

  Fahrenheit köpte jag taxfree när jag åkte till Kos med kompisarna som tonåring, jag var nog en riktig storfräsare på den tiden. Araberna måste ha det lite jobbigt annars. Dom ska vara kontrollerat sexuellt undertryckta här, och gränslöst sexuellt utsvävande i Suzanne Bröggers senaste, det kan inte vara lätt att få ihop båda de grejerna samtidigt.

 • Flemming, 4:15 pm May 27, 2010:

  Fahrenheit köpte jag taxfree när jag åkte till Kos med kompisarna som tonåring, jag var nog en riktig storfräsare på den tiden. Araberna måste ha det lite jobbigt annars. Dom ska vara kontrollerat sexuellt undertryckta här, och gränslöst sexuellt utsvävande i Suzanne Bröggers senaste, det kan inte vara lätt att få ihop båda de grejerna samtidigt.

 • ulrika, 11:29 pm May 28, 2010:

  Filmen var precis som jag väntat mig och vi gick nöjda därifrån. Men den innehöll nog den övertydligaste produktplacering jag sett i chipsväg: Räknar med att Pringles har betalat bra för att bli omnämnda, lovordade och avnjutna av huvudpersonen…

 • ulrika, 11:29 pm May 28, 2010:

  Filmen var precis som jag väntat mig och vi gick nöjda därifrån. Men den innehöll nog den övertydligaste produktplacering jag sett i chipsväg: Räknar med att Pringles har betalat bra för att bli omnämnda, lovordade och avnjutna av huvudpersonen…

 • Jazzhands, 11:11 am May 29, 2010:

  Sant. Glömde Pringles. Och det knasiga i att tjejernas största skräck är: a) förlora barnflickan b) äta take-away c) flyga ekonomiklass.

 • Jazzhands, 11:11 am May 29, 2010:

  Sant. Glömde Pringles. Och det knasiga i att tjejernas största skräck är: a) förlora barnflickan b) äta take-away c) flyga ekonomiklass.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen