Jazzhands

Han som känner mest

Alla har väl sina trygghetsskrivor, de där som funkar på samma sätt som glass för brustna hjärtan, eller kanske chokladkakor eller vad folk nu tröstäter nu för tiden.

Snart är det dags för mig att se Chris Isaak live för första gången och jag längtar. Jag värmer upp med att lyssna på honom nonstop. Jag misstänker att grannarna planerar en intervention.

A kom över och konstaterade att Isaak “staplar alla klyschor”. Kanske han gör, men han gör det med äkthet. Det är jag övertygad om. Chris Isaak känner långt mer än Morrissey, sanna mina ord (ja, ni kan rista in det på min gravsten, det är okej). Chris Isaak kan faktiskt sjunga fraser som “I still love you” och “You’re breaking my heart” med en sån förtvivlan i rösten att man tycker sig höra hjärtat brista. Chris Isaak är äkta. Jag tror att han känner mest av alla, mest i världen faktiskt. Ingen känner så mycket som honom, jag är övertygad om det.

Men en sak stör mig. Han har varit boxare. Brutit näsan två gånger, tydligen. En känslig man som Isaak ska väl inte slåss? Jag säger det till Erik, som säger “Nej, det är helt logiskt att han varit boxare. Varit. Det är precis som det ska. Fattar du? Han är det ju inte längre”
Jag vet inte om jag hänger med. Gör ni?

Etiketter None

 • Steelwheels, 9:27 am May 28, 2010:

  Helt rätt – jag är också fullt övertygad om att Chris Isaak känner långt mer än Morrissey. Jag förstår din vän Erik när han säger att det är logiskt att Isaak VARIT boxare. Han är helt enkelt en kille som VARIT boxare. Det är en bakgrund som är oundviklig i det här sammanhanget. Svårt att förklara, men jag hajar.

 • Steelwheels, 9:27 am May 28, 2010:

  Helt rätt – jag är också fullt övertygad om att Chris Isaak känner långt mer än Morrissey. Jag förstår din vän Erik när han säger att det är logiskt att Isaak VARIT boxare. Han är helt enkelt en kille som VARIT boxare. Det är en bakgrund som är oundviklig i det här sammanhanget. Svårt att förklara, men jag hajar.

 • Jazzhands, 9:50 am May 28, 2010:

  Jag tror jag förstår vad han menar men sen tänker jag lite till och då tappar jag det. Är det ungefär som att man vet och förstår att Steve McQueen suttit på ungdomsvårdsanstalt?

 • Jazzhands, 9:50 am May 28, 2010:

  Jag tror jag förstår vad han menar men sen tänker jag lite till och då tappar jag det. Är det ungefär som att man vet och förstår att Steve McQueen suttit på ungdomsvårdsanstalt?

 • Flemming, 10:38 am May 28, 2010:

  Isaak :s texter ska ligga nära klyschor ifrån den tradition han så tydligt verkar i. Det ligger inget fel i att upprepa vissa tankar om det fungerar (det gör 99% av alla författare till poptexter). Klyschor innehåller i sig en viss affekt. Och visst är Isaak en av de bästa på det han gör. Angående boxning ser jag inga problem, boxare kommer ofta ifrån ett bräckligt håll (tänk Stacy Keach i den där gamla rullen), jag tycker att Chris Isaak har en mycket fin combo i fd boxare, surfer dude, känslig blue collar kille med gitarr och heartthrob. It fits.

 • Flemming, 10:38 am May 28, 2010:

  Isaak :s texter ska ligga nära klyschor ifrån den tradition han så tydligt verkar i. Det ligger inget fel i att upprepa vissa tankar om det fungerar (det gör 99% av alla författare till poptexter). Klyschor innehåller i sig en viss affekt. Och visst är Isaak en av de bästa på det han gör. Angående boxning ser jag inga problem, boxare kommer ofta ifrån ett bräckligt håll (tänk Stacy Keach i den där gamla rullen), jag tycker att Chris Isaak har en mycket fin combo i fd boxare, surfer dude, känslig blue collar kille med gitarr och heartthrob. It fits.

 • Fredrik, 11:53 am May 28, 2010:

  Klart att han Måste varit boxare. Annars finns det ju ingen trovärdighet i det mjuka. En kille kan ju inte vara genomkänslig, det måste finnas något mörkt i bakgrunden.

 • Fredrik, 11:53 am May 28, 2010:

  Klart att han Måste varit boxare. Annars finns det ju ingen trovärdighet i det mjuka. En kille kan ju inte vara genomkänslig, det måste finnas något mörkt i bakgrunden.

 • Jazzhands, 12:17 pm May 28, 2010:

  Däri ligger äktheten? Ja. Och klyschorna, som sjungs med äkthet, hör ju blue collar-traditionen till. Som jag längtar till konserten! Hoppas på merch.

 • Jazzhands, 12:17 pm May 28, 2010:

  Däri ligger äktheten? Ja. Och klyschorna, som sjungs med äkthet, hör ju blue collar-traditionen till. Som jag längtar till konserten! Hoppas på merch.

 • hojo, 4:59 pm May 28, 2010:

  en klyscha är en klyscha för att den innehåller en sanning som vi är så medvetna om sedan så länge att vi tar den för given. det krävs att någon med lite extra förmåga och djup levererar den för att klyschan skall kännas ordentligt, som när vi upplevde den första gången. jämför med tyngdlagen: sällan “top-of-mind” men plötsligt väldigt tydlig när vi hastigt lämnar cykeln och närmar oss asfalten. konst är ibland att göra det vi redan vet mera kännbart. möjligen kan erfarenheten av att plåga sig själv fysiskt genom hård träning bara för att inför publik bli slagen i ansiktet ge en artist en viss kunskap om och större förmåga att förmedla smärta.

 • hojo, 4:59 pm May 28, 2010:

  en klyscha är en klyscha för att den innehåller en sanning som vi är så medvetna om sedan så länge att vi tar den för given. det krävs att någon med lite extra förmåga och djup levererar den för att klyschan skall kännas ordentligt, som när vi upplevde den första gången. jämför med tyngdlagen: sällan “top-of-mind” men plötsligt väldigt tydlig när vi hastigt lämnar cykeln och närmar oss asfalten. konst är ibland att göra det vi redan vet mera kännbart. möjligen kan erfarenheten av att plåga sig själv fysiskt genom hård träning bara för att inför publik bli slagen i ansiktet ge en artist en viss kunskap om och större förmåga att förmedla smärta.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen