Jazzhands

Ge mig baskern, broder

Saker jag gillar med Frankrike är ju bland annat att man här anser en croissant vara en fullgod frukost. Jag kan respektera en sån hållning.

Jag åt precis två.

Jag är enda svensken på den här pressresan, som i mångt och mycket mest verkar gå ut på att bjuda mig på mat och uppmuntra mig till att shoppa. Det är helt sant, igår fick jag sex timmar till mitt förfogande innan jag var “tvungen” att gå på en pressmiddag på Operan. Breaking news: drack en tredjedel glas champagne. Av artighet och lathet. Jag har försökt fråga efter “sans l’alcool” förut men det blir bara en massa tjafs. De visar upp förolämpande miner, vaddå, duger inte våra drycker för dig, du tror att du kan komma hit och snobba etc. För att jämna ut det hela och för att fransmännen ska känna att jag visst accepterar deras land så brukar jag handla massor med skitdyra plagg från Sonia Rykiel när jag är här. Diplomati, kallas det.

Jag vet ingenting om mode men jag vet att jag gillar Sonia Rykiel. Alla som planerar att köpa en svindyr present till mig nästa gång jag fyller jämt (om fem år) uppmuntras att notera.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen