Jazzhands

Adventures in hi-fi

Tog en sömntablett igår. Trogna Jazzhandsläsare vet att det brukar resultera i fantastiska tankar och skrivelser, speciellt de gånger då jag kommit på den briljanta idén att skriva inlägg under the influence. Jag borde gjort det igår, då hade jag inte suttit här i soffan idag, sömndrucken och oklar med om det verkligen var så att A och hans kompis kom hit igår, någon gång efter midnatt för att låna toaletten. Något om att kompisen (som spelar i ett grammisbelöntat band, för övrigt)  bad att få höra en låt. “Man kan inte få höra en låt innan man går?”, “Finns det möjlighet att höra en låt?” och A fintade bort “Nej, det går inte, kom nu!”.

Om detta är sant är jag glad att jag hade nattlinne på mig och inte bara däckade i jeans, basketdojor och jeansskjorta som jag hade lust att göra. File under “wasted“.

Etiketter None

 • Flemming, 12:20 pm October 8, 2011:

  Jag hade en vivid och skum dröm om att jag träffade en tjej som var astronom, hon var trevlig och jag hängde på när hon skulle gå nånstans, vi gick runt i en stad, liknande Hamburg, ganska länge tills vi kom till en trappa på en öppen plats, där satt en snubbe som hon ville att jag skulle prata med, han var tydligen hennes hallick, hon var prostituerad, inte astronom, han sade “Du kan få freestyla henne.”, jag tackade nej. Jag pratade med en kompis som är fysiker på CERN, boende i Hamburg, om detta nu i morse och han berättade att han supit sig full på vodka med sin ryska svärfar och sen hade en dröm om att han trodde att han hade haft en minneslucka mellan kl 01-03, han var mycket tacksam när han vaknade och fattade att han inte hade haft en minneslucka. Och med det sluts cirkeln – ja jag tror faktiskt att cirkeln därmed är sluten.

 • Jazzhands, 1:12 pm October 8, 2011:

  Kan vi tala om ditt förhållande till CERN? Så vitt jag vet har du nämnt CERN förut. Jag tror vi är något på spåren här.

  Varför tackade du nej?

 • Flemming, 2:29 pm October 8, 2011:

  Hm… jo det stämmer kanske… jag var doktorand på DESY http://www.desy.de/ och när jag sen var disputerad och arbetslös arbetade jag mot CERN.

  Det var egentligen inte en fråga om att tacka nej. Det var mera att det var kört hela grejen. Jag kände för henne. Men sen när den här snubben dök upp var det sådär: Jahaja nähä hej.

 • Flemming, 3:29 pm October 8, 2011:

  Angående psykoanalys slår det mig förresten att Truman Capote, som du ju nämnde här:
  http://www.jazzhands.se/?p=3683
  är en författare som är definerad av sin narcissism, som du nämner i samband med ditt eget författarskap här:
  http://www.jazzhands.se/?p=5307
  Capotes styrka var perfektionism, men den drevs av hans ego och hybris, vilket slet i honom och drev hans alkoholism, vilket blev hans fall.

 • Jazzhands, 3:32 pm October 8, 2011:

  Få saker är så avtändande som när en hallick säger “Du kan få freestyla henne”.

 • Jazzhands, 3:33 pm October 8, 2011:

  Jag tror jag drivs av ego och hybris i stor mån. Bör jag sluta med sömntabletter?

 • Flemming, 3:46 pm October 8, 2011:

  Använd sömntabletter bara som journalistiskt verktyg.

 • Flemming, 7:58 pm October 9, 2011:

  Där kom den: “Alltså, jag är ju här för Martins skull, jag är inte är för tjejernas skull.”:
  http://www.tv3.se/ensam-mamma-soker/exklusivt-martins-tjejer-om-varandra
  Och jag håller nog med om Martin nuförtiden. Hans folkpartist-mask är där för att dölja något.

 • Jazzhands, 8:00 pm October 9, 2011:

  Det här med att medverka i såpor av DE RÄTTA ANLEDNINGARNA tyckte jag nådde en slags peak i Bachelorette, men kanske peakade det långt innan?

  Och dess eko hörs än idag.

 • Flemming, 9:50 pm October 9, 2011:

  Mina favoriter i sammanhanget är nog Tila och Flavor of Love. Bedyrandet av fokus i båda dessa fall innebar att man betonade namnet på det romantiska intresset väldigt hårt. Dels för att dessa var stjärnor (ok Tila stjärna på låtsas), men i Tila också för att deltagarna var genuint korkade och tog i som fribrottare när de fyllde i dokusåpa-mallen, och i Flavor of Love av rent kulturella betingelser. “I’m here for one thing and that is TILA!!!”, “I don’t care what nobody thinks, I’m here for FLAVOR! I don’t care nobody says!” ungefär.

 • Flemming, 8:32 am October 11, 2011:

  En av Martins ungar kallade Julia “ful”. Magiskt.

 • Jazzhands, 12:59 pm October 11, 2011:

  Jag gillade duden som sa “Hon är snygg, sexig, singel, mamma…MILF är hon!” (om den blonda)

 • Flemming, 1:27 pm October 11, 2011:

  Japp det kändes classy… han sade det dessutom helt utan någon slags ironi eller ens en glimt i ögat.

  Annars lyckades Hannah få till lite sköna analys av läget: “Det finns en punkt när en kropp börjar se ut som en mans kropp och inte som en pojkes. Han ser ut som en pojke.” ungefär. Samt “Han vill ha en karriär och det är ju bättre än någon som sitter hemma och bara går och plockar ut A-kassa.”

 • Jazzhands, 1:30 pm October 11, 2011:

  Just det senare där jublade jag också åt!

  Tänkte du förresten på när hon sa att hon aldrig skrattat i ett förhållande?

 • Flemming, 1:47 pm October 11, 2011:

  Jasså sa hon det? Sad. Hon verkar ju “glad” (viktig egenskap!!!) och genuin i sig själv, hon måste ha haft bad taste in men. För övrigt verkar hon ju helt stuck på han spelevinken hon tycker är så snygg, om man kollar hennes videodagbok är de senaste filmerna bara på honom.

 • Jazzhands, 2:20 pm October 11, 2011:

  Hon sa det. Hon garvade åt/med den där killen hon gillar och tycker är snygg och sa sen att hon saknat SKRATT i ett förhållande. Hur viktigt det är med SKRATT och att HA KUL. Hon sa att hon skrattar och har kul med vänner men “aldrig med…alltså, aldrig i ett förhållande…”.

  Hon som verkar så glad och rejäl…SÄKER I DIG SJÄLV etc etc

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen