Jazzhands

We built this city on köttben i folie

Det luktar kött i hela Memphis. Överallt. Sätter sig i kläderna, i håret, i hjärnan. Kött, kött. BBQ och grill. Och som den där korven som brandmannen Berra brände upp i olika mellanstadieskolor för att visa att man ska vara försiktig med el.

Dyer’s heter till exempel en burger joint som ligger på stans festligaste musikgata, Beale Street. Där friterar man pommes och steker burgare i samma flott som man använd i hundra år. När Dyer’s bytte adress flyttades flottet i stora lastbilar med poliseskort.

Självklart åt jag där. Skulle jag lått bli?

Utanför sålde man stora, feta köttben av den sorten man ser tecknade figurer i Kalle Anka kasta efter elaka hundar. Eller blandar jag ihop det där? Köttben i alla fall, stora som hästlår. Inlindade i folie. Folk köper, folk äter on the go. Sen ser man gnagda köttben ligga på gatan lite här och var.

Och idag har jag ätit två bitar paj och besökt en av landets största utomhusgallerior. Där bestämde sig hyrbilen för att få punktering så en stor del av dagen tillbringades i solen, väntandes på nån snubbe som sen kom och satte dit ett reservhjul.

Två pajbitar, sa jag det? Fetma 2012 är inte längre en möjlighet eller ens ett skämt, det är ett faktum.
I morgon: Nashville.

Etiketter None

 • Peter, 4:06 am October 17, 2011:

  When I was vagglande fram in Memphis…

 • Flemming, 8:37 am October 17, 2011:

  I met the meat and the meat mealted with me.

  Vad gäller fried i dålig olja ser jag Church’s Chicken som den stora purveyorn. “If the paper turns clear, it’s your window to weight gain.”, som någon uttryckte det. Jag får lite ont i magen bara av att titta på deras hemsida:
  http://www.churchs.com/menu-chicken-wings.html
  Church’s filosofi är också en filantropisk filosofi om kvalitet:
  “Church reasoned that the food service industry would have to change its approach in order to capitalize on the opportunities created by population growth and increased mobility. By cutting the frills common to the restaurant industry philosophy of the day, Church felt he could deliver his product profitably at low cost with a more efficient use of capital and employees.”

 • Daniel, 11:41 am October 18, 2011:

  Dom säljer köttben i gatukök. D

 • Daniel, 11:44 am October 18, 2011:

  Dom säljer köttben i gatukök. DOM SÄLJER KÖTTBEN I GATUKÖK!*

  Känns som att en bucket list (100 saker innan man dör, ni vet) är ganska överflödig om man gått gatan fram, gnagandes på ett stycke kött.

  * Var det jag skulle skrivit från början, innan tangentbordet började dumma sig.

 • Jazzhands, 2:06 pm October 18, 2011:

  Det tål att upprepas dock. Köttben i gatukök.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen