Jazzhands

Meatmarket


Alltså nattlivet i Nashville. Det går inte att gå förbi en bar utan att det hörs musik från något liveband där inifrån. Det är högst imponerande.
Jag och Linnéa besökte “Tootsies” och stampade lite i takt med en traditionell countrysnubbe på nedervåningen men insåg sedan att det riktiga röjet var på övervåningen. Där hade folk cowboyhatt och stövlar, rutiga tröjor och hillbillyfrisyr. Händerna i luften medan de dansade höftrullningsdans framme vid scenen där en dude med otippad douchestil (bakvänd keps, hang-loose-tecken med handen, säckiga khakibyxor) sjöng covers. I ett stick i någon låt passade han på att snyggt hoppa ned till några brudar nere på dansgolvet, ta ett kort tillsammans med dem och sedan hoppa upp på scenen igen.
Dude’s got skills.
Color me impressed.


Det luktar inte lika mycket kött i Nashville som i Memphis. Mer häst. Men det beror på att det rids häst-och-vagn upp och ned för gatan i tid och otid. Det är okej för mig, föredrar hästlukt framför köttlukt, generellt.

Och idag var det Linnéas födelsedag och vi firade med att åka ut på vischan och handla cowboyboots. Fantastisk upplevelse. En rund liten man i för stor skjorta och sävlig, långsam röst ledde Linnéa runt bland hyllor efter hyllor med boots. Women’s boots, working boots…
Jag strosade runt och kollade efter sköna jeansskjortor med lite countryfeel. De jag hittade var lite för tacky till och med för mig. Strass, utsmyckningar…Åh, herregud. Polyesterskjortor med långa snibbkragar och broderade hästskor. Den runda lilla farbrorn kom förbi och frågade med sin söderröst om jag också var på jakt efter boots. Jag sa artigt nej, jag var bara sällskap men jag kollar lite efter denimskjortor…”countrywear”…
Han förklarade snällt att de inte har så många. Höll upp den tacky skjorta jag precis avfärdat. “Men det finns några i herrsektionen” påpekade han. Jag gick dit och insåg att de minsta skjortorna där är XXXL. Utan överdrift. Alltså 3XL. Fantastiskt. Farbrorn kommer förbi, frågar hur det går och jag säger att de nog är lite för stora för mig. Han säger då att ärligt talat så är denimskjortor lite ute…


Etiketter None

 • Joel, 6:58 am October 19, 2011:

  Nu tog du ner mig på jorden. Min stora dröm är nämligen att åka till Nashville, äta på steakhouse och köpa en westernkostym. Men då jag för tillfället har svårt att hitta en vettig skjorta här i Sverige, där det oftast erbjuds normala passformar, kan jag lika gärna stanna hemma och få kostymen uppsydd av en skräddare.

 • Flemming, 8:32 am October 19, 2011:

  Hahaha mycket skojigt. Jag missade övervåningen på Tootsies när jag var där, verkar vara en höjdare. Klädkoderna i södern fascinerar annars. I Memphis kan man gå in i klädaffärer där de säljer kostymer helt i paljett. I Nashville är det mer ranger-jeans-looken som gäller. Och neråt i Texas hittar man cowboy-hattar som heter ‘El Optimo’ som kostar 4000$.

 • Karin, 9:12 am October 19, 2011:

  Kanske t o m samma affär: https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/154625_470682091670_591731670_6182624_5652205_n.jpg
  Ville köpa stövlarna, men de kostade $300 tror jag.

 • Göran, 9:30 am October 19, 2011:

  Tips: Käka på Loveless Café utanför stan, fantastiskt ställe med fantastisk mat. Och biscuits to die for..

 • Jazzhands, 2:34 pm October 19, 2011:

  Joel, jag tror din best bet är Texas! Jag ska hålla dig uppdaterad, jag är på jakt efter Världens Bästa jeansskjorta, cowboystyle. Jag vet att den finns därute.

 • Joel, 5:54 pm October 19, 2011:

  Ja! Fortsätt jaga!

 • T-Anna, 1:13 am October 20, 2011:

  *ryser*

  Jag är hos svärföräldrarna i Montana fyra dagar om året runt jul, det är västern så det räcker och blir över för mig. Jag får nästan lite ångest av det här inlägget.

 • Förberedelser | Jazzhands, 11:36 am January 23, 2013:

  […] Ny roadtrip med Linnéa. Efter succén med Memphis-Nashville-södern i allmänhet-Austin-Dallas 2011 så är det dags för uppföljaren nu, en nyans djupare. […]

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen