Jazzhands

Sista dagen

IMG_7569Jag försöker få nyårsafton till att inte betyda något och jag lyckas ganska bra. Det är bara när man tycker sig ha ett val som det där funkar. Alltså, om man kan säga att antingen är nyårsafton vemodigt och upphaussat eller så är det inte det.
Jag försöker i alla fall.
Jag har inte blivit bjuden till något nyårsfirande vilket jag också tolkat som en frihet istället för alternativet, en tomhet. Till exempel.
Så jag och A ses istället och äter sparris. Sedan går vi nog till Nytorget och står och håller för öronen innan vi skiljs åt. Önskar varandra gott nytt år och sväljer varsin sömntablett.
Att se tillbaka på året som gott kan jag inte. Inte heller vill jag blicka framåt och tro att någonting kommer att förändras bara sådär, bara för att kalendern är slut och jag har köpt en ny som det står 2014 på. Förändring markeras inte så. “2014 blir ett bra år”. Jag får fina sms från vänner. Kan man mäta bra och dåliga år? Jag vet inte jag.
Mailar också med min nya terapeut. Jag sparkade min gamla för att vi under ett och ett halvt år aldrig ens ställde frågan “Men varför blir du så ledsen?” medan hos min nya terapeut var det den första frågan som ställdes.
“Resultat och förändring kommer alltid av våra handlingar” skriver han och önskar ett gott nytt år.

Etiketter None

 • jenny, 7:46 pm December 31, 2013:

  gott slut Caroline. Valt att stanna hemma denna afton med kattgos, glass och Inte helt hundra. Ett ovanligt fint slut mao.
  /j

 • vickan, 7:54 pm January 1, 2014:

  Nyår är betydelslöst. Har tränat flera år nu så jag är helt säker; det är en dag som andra. Jag avslutade 2013 med sällskap av Netflix och en bytta glass, gick utmärkt.
  Bra att du bytt terapeut. Vet inte hur många du haft innan men ibland fär man avverka ngr innan det blir rätt…Han verkar lovande din nya.
  Jag tycker om att och hur du skriver om hur svårt och hemskt det är när man lever med depression men jag önskar verkligen att du kan få lite lättnad ifrån ångesten och gråten oavsett om vi tänker på 2014 som “annat” än 2013. Kram.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen