Jazzhands

Dyra råd

Folk kommer till mig för goda råd sedan gör de ändå inte som jag säger. Jag måste därför skaffa mig en utbildning, en titel, som ger mig mandat att kunna stampa in i deras liv (kanske visa en slags bricka eller utmärkelse under tiden) och ta över beslutsfattandena.
Vad kan det röra sig om för utbildning, tro? Kanske som God Man eller förmyndare av något slag? Hur som helst, sign me up. Nu har jag liksom alldeles för många människor i min omgivning som förtjänar framgång, lycka och allt sånt men som tänker att de inte gör det.
Och jag brukade vara en av dem. Det är därför jag måste skaffa den där brickan och rensa upp. Tänk så skönt det hade varit om någon som Vet Bättre hade kunnat avsluta alla tråkigheter i tid. Eller ännu bättre – sett till att de aldrig blev av.
“Du får tycka vad du vill om saken”, säger kompisen när jag påpekar att hon blir illa behandlad av någon hon tycker sig vara kär i. “Jag bryr mig inte”.

Otacksamma vän. Jag skaffar min badge och återkommer.

Etiketter None

  • Daniel, 12:39 pm March 5, 2015:

    Om du är nyfiken på _varför_ vi människor är så dåliga på att fatta beslut baserat på fakta och inte känslor, kan jag rekommendera “Tänka, snabbt och långsamt” av Daniel Kahneman. Mycket läsvärd bok som ställer en hel del invanda uppfattningar på ända.

    PS. Gillar din blogg. Har läst den i flera år nu.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen