Jazzhands

Pärlor på ett band

michael-bolton-mullet
Nej men jag vägrar gråta till Michael Bolton. Alltså, det går inte. Sitter på café String eftersom jag inte kan vara hemma. Rastlösheten tar över, väggarna pressar och lägenheten krymper. Jag måste ut. Bland folk gråter man lite mer behärskat vet jag av erfarenhet.
På caféet spelar de, som alltid, någon slags Lugna Favoriter-redux. Jag kan uppskatta det lättuggade elementet i det, det är bra med lättuggat när man är orolig och har ett tryck över bröstet som gör det svårt att andas. Englishman in New York. Något från Grease. Och så Michael Bolton. Herregud, jag får inte börja gråta till Michael Bolton, då har jag ju officiellt förlorat. I precis och exakt alla emotionella grenar som finns på denna planet. Jag kan inte vara en person som grinar till Michael Bolton.
Och ändå kämpar jag mot tårarna medan jag klunkar te som en galning, som om varje klunk ger mig styrka att stå emot. Att resa mig upp och gå rakryggad och med ett leende på läpparna.
Vad vet du, frågade terapeuten.
Att jag varit glad och kan bli det igen, svarade jag. Att jag varit glad, lugn och stabil.
Detta vet du.

Etiketter None

 • Elin, 11:59 am August 12, 2015:

  Strålande idé med Michael, tror jag tar lite James Blunt. Bör ha samma avskräckande verkan. Annars har jag en tradition av att gråta till Song for Zula. Låta tårarna trilla ner i kaffekoppen och låtsas att min sorg är vacker och tidsbegränsad som på film. Kan tycka att mina känslor förtjänar att klä upp sig lite, slippa vara uttjatade, fransiga och trista. Men det var bra det du skrev att inte försöka knuffa ut dagdrömmarna. Det kommer tiden att sköta. Jag kanske ska försöka ge gråten lite kvalitetstid, vi har ju ändå hängt med varandra ett tag.

 • Mannen i Hatten, 1:40 am August 13, 2015:

  Jag har läst här ett tag nu men aldrig kommit kring att själv göra ett avtryck. Inte för att jag inte haft viljan utan snarare för att jag inte kommit på något smart att skriva.

  Det har jag förvisso inte nu heller men kände inte att jag längre kunde fortsätta som jag tidigare gjort – lite som att jubla högt på en bra konsert och köpa skivan efteråt. Så, hej!

 • Ulla-Marie, 2:21 pm August 18, 2015:

  Du skriver så bra.

 • Ulla-Marie, 2:22 pm August 18, 2015:

  Borde därför ha skrivit en … bättre/klokare kommentar.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen