Jazzhands

Människor under solen

Miami park
Jag har ju erfarit kraftigare hetta. I Fresno till exempel, där temperaturen kanske landar på 40C men värmen håller sig helt stilla eftersom Fresno är i en dal. Där ligger den istället och kokar, precis som en gryta. En pressande, märklig hetta. Helt olidlig. Jag fattar inte hur någon stadsplanerare ens kommit på tanken att bygga på det viset.
Texas under sommarmånaderna känns heller inte som en lek. En torr, kvävande hetta. En steg ut i värmen från den luftkonditionerade bilen och det känns som om man får en obarmhärtig och kraftfull värmesmäll på hela kroppen.
Eller Cancun. Eller Kenya.

Men Floridavärmen är någonting helt annat. Temperaturen visar runt 33C vilket man väl står ut med. Även om man, som jag, klarar värme ganska dåligt. Svettas, bränner sig och klappar ihop rent allmänt. Men fuktigheten. Den är knäpp. Jag svettas nonstop. Och då menar jag inte några fuktdroppar i tinningen utan drypande, rinnande, pulserande svett. Fukt på armar, fukt på ben. Svett som rinner ned längs kinderna och droppar från hakan. Luggen som klibbar mot pannan. Kinderna är röda, jag ser andfådd ut, som om jag var på väg att få en hjärtattack. Det är helt galet.

Går jag in i en affär, och det gör jag ju, så är jag övertygad om att expediterna ser på mig med medlidande. Jag är en amatör när det kommer till detta, naturligtvis, det ser man ju lång väg. Total turist. Jag har ingen som helst aning om hur man funkar i sånt här skumt klimat. Jag dricker vatten och går i skuggan. Hjälper föga. Idag gav jag upp helt och köpte en liten vit bomullsnäsduk som jag går runt och torkar ansiktet med som vore jag en gammal farbror. Äh, det struntar jag i. Varje dag när jag kommer hem konstaterar jag dels hur otroligt skönt det är att duscha och dels hur mycket klarare huden blir efter att fått svettas hela dagen.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen