Jazzhands

Ångest på avstånd

Har två vänner som lider av ångest nu. Kanske har jag fler, men två som lider av olika kaliber av ångest. En som är sjukskriven och en som känt olust under hela semestern, vaknat med ångest och sedan ändå lyckats ta sig igenom dagen. Men känner minskad ångest nu när jobbet kickat igång.
Jag minns det där, hur jag kunde vakna och tänka gud, så många timmar framför mig innan dagen är slut och jag får somna igen. Och må dåligt av det.
Min strategi var att dela in dagen i moduler. Klara en halvtimme i taget. Ibland tio minuter i taget. Införa små belöningar. Om en halvtimme får jag ta en Sobril. Om en halvtimme kan jag ta en dusch. Då går tiden lite.
Jobb rutar in lite, säger åt en var man ska vara och vad man ska sysselsätta hjärnan med så att den inte smyger iväg och producerar ångest.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen