Jazzhands

Den demokratiska beachen

postcard-photo-miami-beach-florida-cc
Det finns något befriande demokratiskt med det här vädret, den här beachen. Det är ingen idé att sminka sig. Att snygga till sig har man ingenting för, det rinner ändå bort och håret blir alldeles vansinnigt. Det är dessutom för varmt för att ha håret utsläppt så en tofs är att föredra. Alla har tofs.
Någonting i detta är befriande. Självklart kastar jag avundsjuka, nästan ilskna blickar på de som till synes helt obesvärat glider fram utan att se det minsta andfådda och svettiga ut. Självklart. Men sådana finns det ju alltid. De där som bara har det, helt naturligt.
Men även dem är här på samma villkor.

Sedan kläderna. Det är lättklätt. Ser man någon i jeans – har hänt kanske tre gånger nu – hajar man till och undrar hur det står till med blodcirkulationen. Många går i bikini, även på gatan. Såg en snubbe i neongula speedos och ingenting mer beställa kaffe på Starbucks. Hälsade på en granne i hissen som bar stringbikini under en i stort sett genomskinlig, tunn tunika.

Även detta befriande. Jag ser ut som jag gör. Så här ser jag ut. Jag är mänsklig.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen