Jazzhands

Key Largo

11509657-large
Det är orkanvarning utfärdad och himlen är grå. Inte mig emot, då kanske jag måste hålla mig hemma och då ökar eventuellt chanserna till att skriva. Vackert ord: orkanvarning. “We only live in this instant” som Elvis Costello sjunger i Tokyo Storm Warning.
Filmen Key Largo med den vackraste av dem alla – Lauren Bacall – heter Stormvarning utfärdad på svenska. Också det vackert.

Jag har drömt om död och förlust på flera olika sätt senaste veckan. Först om kärlekshoppet som cementerades. Sedan om pappa, men det är ju inget ovanligt, som i vanlig ordning gick mot döden och jag försökte stoppa på alla sätt. Resonera, köpslå, förklara. Men som vanligt funkade ingenting.
I natt drömde jag den mest upprörande drömmen hittills, att jag förlorade min bror. Jag var förtvivlad, såklart, men kände också att det inte fanns någonting att göra. Annat än ta hand om mig själv.

Något befriande också i det.

“You don’t like it, do you Rocco, the storm? Show it your gun, why don’t you? If it doesn’t stop, shoot it”. – Key Largo

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen