Jazzhands

“There is no coming to consciousness without pain”

carl-jung-efe
Men ibland är det oerhört lyxigt att ha tillgång till en jungian. Det har jag. Hon är klok som en bok och dessutom väldigt rar.
Jag berättar om mina drömmar, att jag nu drömt om förlust och död tre gånger på en vecka. Hon frågar om lite mer detaljer, känslor och associationer och säger att i regel betyder död i drömmar transformation, enligt Jung.
“Men det kan också vara så att du bara släpper det som vissnat och behöver dö”.

Det som vissnat och behöver dö.

Jag fastnar för den meningen. Och lite ekar det av I Ching-svaret vi fick fram innan jag reste. Symbol nummer femtio: kärlet. Det man ska fylla med sinnlig och andlig visdom. Så att man har, både att dela med sig av och i svårare tider.

Vad är det som vissnar och behöver dö?

Etiketter None

 • Victoria, 12:07 pm September 10, 2015:

  Apropå dela med sig. Och det där Jungcitatet som jag har i bakhuvudet för det mesta. Och drömmar
  Jag hade ett sk möte. Han var inte ledig, inte helt och hållet iaf. Jag föll lite ändå, fast jag visste att det skulle göra ont men jag längtade så. Sen tänkte jag på det lite mer och kände efter lite mer. Och på ngt jäkla märkligt sätt drömde jag om dig och Samantha i SATC och att n höll mig i handen och när han messade mig, sådär som de gör fastän de inte är lediga och man sitter där och väntar så jag nä, jag gillar dig men jag gillar mig mer så nä, jag är värd mer än dig. Så tack. Tack för att du delar med dig. 🙂

 • Jazzhands, 3:26 pm September 10, 2015:

  Ã…h, jag blev på allvar alldeles stel av ömhet och värme när jag läste detta.
  Och jag sympatiserar ju, såklart, med situationen. Falla fast det kommer göra ont. Och håller med ditt undermedvetna, det du egentligen vet, att det är inte värt att riskera den oerhörda smärtan. Riskera glädje och lycka istället. <3

 • Victoria, 8:17 pm September 15, 2015:

  Ja, jädrar! ❤

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen