Jazzhands

Leende i biosalongen

brooklyn-movie
Brooklyn har premiär 26 februari. Det är dagen då biobesökare kommer att sitta i biosalongen och bara le. Fånigt, rart och varmt. Sådär som när man ser en känsla man verkligen vill känna, och som förmedlas genom filmduken. Brooklyn borde ju haft premiär 14 februari istället, det här är den mest romantiska film jag sett i år, tror jag.

Den behandlar ämnen som “att finna ett hem” och “att tillhöra”, belonging. Och det var länge sedan jag såg ömhet och äkta förälskelse gestaltas så oskyldigt vackert. Ibland behövs inte mycket – ett speciellt leende, en blick. Här är det också de där ivriga rörelserna, de man försöker kväva när man egentligen bara vill veva med händerna och hoppa upp och ned.

Jag kommer på mig själv med att sitta i salongen och liksom bara le, och känna mig kär i någon fast det är oklart vem. Bara kär och förälskad i allmänhet. Nu längtar jag till 26 februari då jag kan få känna så igen, för då ser jag om den här lilla pärlan. Nick Hornby har skrivit manus dessutom. Om ni inte redan var övertygade.

Etiketter None

 • Lotta, 1:35 am December 9, 2015:

  Aaaaah! Det är ju DEN! Nu ska jag säga nåt oerhört Hollywood-drygt: David har fått den skickad till sig som screeningdvd för att han är med i DGA.
  Vi har ingen tv. Men nu måste jag ju se den!

 • Jazzhands, 8:57 am December 9, 2015:

  Herregud! Se den NU!

 • Lotta, 10:02 pm December 9, 2015:

  OKEJ!! JAG SKA!

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen