Jazzhands

Årssämstalistan

dr-nick
Det sämsta som hände mig 2015 hade med hälsa att göra. Och lite självkänsla, jävla skit. Att bli bemött av en läkare på det viset jag blev på Rosenlund är hemskt. Jag anmälde honom och sedan överklagade jag klinikens svar. De valde att helt missförstå min kritik, att ge mig svar på kommentarer jag inte ställt. Säga att “läkaren hänvisade till den så kallade Kloka Listan” när han i själva verket bad mig att gå hem och “googla” och “kolla upp vilken medicin jag vill ha”.
Det är inte på något vis samma sak. Och att han sa “Om du inte har självmordstankar, varför behöver du då medicin?” var enligt överläkaren en kontrollfråga, något man alltid måste ställa till patienter med depressionsproblematik. Det var inte alls så att han reducerade mina livslånga besvär till bara ett enda, allvarligt symptom. Enligt hans överordnade.
Det var det sämsta. För annars är jag riktigt bra på att parera depressionen numera, jag vet vad jag behöver i form av medicin och rutin. För mig är det viktigt att lägga mig i tid, att följa något av ett schema och så vidare. En inte på något sätt ovanlig strategi. Men en beprövad och effektiv.
När någon då kommer och behandlar en som om man är delvis okunnig och kanske lite galen, samtidigt som de inte tar en på något som helst allvar och visar en grov brist på respekt så faller en hel del. Och jag vill inte vara en person som misstror sjukvården eller landstinget. Jag vill inte det. Så detta gjorde mig ledsen på så många nivåer.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen