Jazzhands

Sammanhang

palmtrees
Då var man tillbaka i Beverly Hills, gamla kvarteren. Gick till Urth som har en “tea latte” med mint, matcha och skummad, varm mjölk. Jag vet inte hur många sådana jag dricker när jag är här. Brorsan och han fru har åkt till SF för jobbintervjuer och lämnat hamstern hos mig. Jag tror hela tiden att den ska dö. Den är gammal, den har kuskat land och rike runt (de tog med sig den från Japan) och hamstrar lever väl bara i cirka fem minuter? Den ligger och sover helt stilla nedbäddad under en massa spån, ibland ligger den till och med på rygg. Jag får impulsen att knacka lite på den för att försäkra mig om att den inte kolat men låter bli.
Allt är så bekant. Jag har varit här så mycket och så ofta och ännu är det med iver som jag leende raskar runt. Köper tidningar från Al’s New Stand och farbrorn som brukade kalla mig “kid”. Han är inte där idag. Ikväll äter jag middag med R som bor några gator bort. Hon föreslog “det vanliga stället” vilket fick mig att le. Älskar att ha ett “vanligt ställe”.
Söker man inte alltid efter sammanhang? Är det inte det? Och finns de inte så skapar man dem. Här hör jag hemma, här är min plats. Jag dekorerar mitt hem, skaffar mig vanor och sprider ut mig.
Frågan är bara varför jag inte jobbar lika hårt på det hemma i Stockholm?

Etiketter None

  • Lotta, 10:42 pm January 7, 2016:

    Ã…h, ja! Älskar att lära känna en plats och göra den till mig. Bli stammis på ställen, kunna alla gathörn och genvägar. Göra en främmande plats till MIN. För min del tror jag det lockar mer just för att det är långt bort från ens vardag. Man skapar en ny vardag på en plats långt ifrån det som är hemma med all historia och vanda mönster. Man väljer sina mönster helt från scratch.

  • Johannes, 9:30 pm January 8, 2016:

    Är helt med Lotta. Älskar de favoritställen jag hittat i andra länder som en återvänt till senare lika mycket som jag avskyr att vara “kompis” med någon som jobbar på typ cafe/restaurang hemma i Sthlm. Undviker en pizzeria endast av den anledningen. Hur kommer det sig?

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen